Poliţiştii zălăuani au reţinut aproape 70 de permise de conducere în două săptămâni

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu colegii lor de la structura de ordine publică şi cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău au desfăşurat, pe parcursul a două săptămâni, mai multe acţiuni ce au avut ca scop siguranţa traficului rutier. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale. Aproape 70 de permise de conducere au fost reţinute.

În perioada 15-31 ianuarie 2021, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 973 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancţiunilor  se ridică la suma de 190780 lei.

De asemenea, pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege şi cu suspendarea dreptului de a conduce, au fost reţinute 66 permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 14 pentru nerespectarea regimului de viteză, 12 pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru neacordare de prioritate vehiculelor, patru pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, au fost retrase, până la remedierea cauzelor, un număr de 18 certificate de înmatriculare.

Fiţi prudenţi! Respectaţi regulile de circulaţie

Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj. Demersul are ca obiectiv informarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor de circulaţie.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Ţineţi cont de faptul că atunci când este ceaţă, polei, mâzgă şi ninsoare, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Vă recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii, elemente care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Şi pietonilor le recomandăm să îşi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

De asemenea, pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *