Pompierii atrag atenția că, coșurile de fum provoacă pagube materiale însemnate

Coșurile de fum neprotejate față de materiale ce se pot aprinde ușor fac în continuare pagube semnificative!

Joi în jurul prânzului, pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un saivan de oi din localitatea Gârceiu.

Ajunși la fața locului pompierii au observat că incendiul se manifesta violent pe aproximativ 150 de mp din acoperișul imobilului. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică de la un coș de fum neprotejat corespunzător față de materiale combustibile.

Din totalul celor peste 200 de animale, unul singur a fost găsit decedat. Chiar dacă situația de urgență este de amploare noi considerăm că fiecare suflet contează. Astfel colegii noștrii au reușit să scoată la timp din incintă cuprinsă de incendiu un câine care se afla prins sub o lădiță de lemn.

Conform prognozei meteorologice temperaturile se mențin scăzute, astfel că mijloacele de încălzire sunt folosite la capacitate maximă! Nu neglijați posibilitatea izbucnirii incendiilor din cauzele specifice sezonului rece! Comportamentul preventiv este esențial în gospodării, dar și la locul de muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *