Prefectura Sălaj evaluează pagubele produse din cauza secetei al culturile agricole din Bobota

M
Grupul de Suport Tehnic al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj pentru gestionarea secetei pedologice s-a întrunit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia secetei ce afectează culturile agricole din comuna Bobota.
În acesta context, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a precizat faptul că a fost deja emis un ordin pentru organizarea comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice la culturile agricole în cursul anului 2022.
Una din comisiile astfel constituite va constata şi evalua pe teren pagubele înregistrate la culturile agricole din comuna Bobota, iar mai apoi, în funcţie de situaţia existentă la nivel judeţean, Direcţia Agricolă va întocmi un raport centralizator privind calamităţile generate de seceta pedologică.
Acest raport va sta la baza promovării şi finanţării acţiunilor şi măsurilor urgente de intervenţie în vederea înlăturării efectelor secetei.

One thought on “Prefectura Sălaj evaluează pagubele produse din cauza secetei al culturile agricole din Bobota

  1. Sper să fie o evaluare obiectivă, toți cultivatorii să fie despăgubiți nu doar asociațiile mari. Toți cei care au cultivat fie porumb, cartofi etc.suferim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *