Premierul Ciucă anunță majorarea tichetelor de masă la 40 de lei

 

Guvernul României vine cu vești bune pentru angajații care beneficiază de tichete de masă. Membri marcanți ai Coaliției de guvernare au anunțat data la care noile tichete de masă, în valoare de 40 de lei, vor intra în circulație, după ce, anterior, au precizat că valoarea tichetelor va fi înghețată la 35 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a revenit asupra deciziei și a precizat că „ Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei. Am căutat cele mai bune soluții pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat.

Nicolae Ciucă despre majorarea cuantumului tichetelor de masă

Data la care tichetele de masă ar urma să intre în circulație, precizează premierul ar fi 1 iulie. „ Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a explicat premierul.

Totodată, prim-ministrul a subliniat faptul că veniturile oamenilor nu vor fi afectate de măsurile de austeritate pe care le va impune Executivul pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde din buget. „Alături de partenerii de guvernare am căutat cele mai bune soluții pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat. Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuință în cheltuirea banului public.

Putem administra mai eficient banii publici folosiți pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier și alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a adăugat premierul, citat de Romania TV.

Valoarea bonurilor de masă va crește de la 1 iulie

La începutul acestei săptămâni, Premierul Nicolae Ciucă împreună cu ministerul de Finanțe, Adrian Câciu și cu ministrul Muncii au participat la reuniunea Consiliului Tripartiti pentru Dialog Social, prilej cu care ministrul Finanțelor a venit cu propunerea de majora cuantumul de la 35 la 40 de lei, valoare care ar urma să se aplice de la 1 iulie 2023.

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Finanțe și Ministrului Muncii, bonurile de masă ar fi trebuit să fie înghețate la valoarea de 30 de lei. Pentru ca angajații să beneficieze de tichetele de masă aceștia trebuie să lucreze în sediul unde angajatorul își desfășoară activitatea, fie sediul principal fie un punct de lucru.

Angajații care lucrează în regim remote nu primesc tichete de vacanță. Acestea se acordă pe suport electronic și oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și achiziționa produse personale, nu doar pentru a-și plăti masa de prânz la birou. Totodată, angajatorii trebuie să știe faptul că valoarea tichetelor de masă nu poate fi inclusă în salariul minim, altfel spus, dacă un angajat este plătit cu minimul pe economie, în această sumă nu pot intra și bonurile de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *