Senatorul USR Bob Virgil Marius este co-semnatar al unei legi care face viața mai ușoară operatorilor economici

 

Unul dintre cei mai activi parlamentari sălăjeni, senatorul USR Bob Virgil Marius- vicepreședintele Comisiei Juridice din Senat, a inițiat o lege care să le facă viața mai ușoară operatorilor economici din România.

Astfel, senatorul Bob Virgil Marius este co-semnatar al unei legi care propune ca autorizația de funcționare a unei firme să fie emisă fără termen de valabilitate.

„Încerc constant să debirocratizez sistemul prin legile pe care le propun sau votez și să fac viața operatorilor economici mai ușoară.

Astfel, am avizat pozitiv în Comisia Juridică o propunere legislativă, L 258/2023 a cărui co-semnatar sunt, care propune ca autorizația de funcționare pentru firme să fie emisă FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE, dacă în activitatea lor nu apar modificări, nu au intervenit schimbări legislative care să le vizeze direct și documentele depuse la dosarul constituit în vederea eliberării sunt în termenul de valabilitate.

Firmele nu vor mai trebui să-și reînnoiască anual această autorizație, iar funcționarii din primării nu vor mai trebui să facă operații repetitive, fără sens, în fiecare an. Va fi suficientă depunerea unei declarații pe proprie răspundere, până la 31 ianuarie a fiecărui an, din care să rezulte că activitatea lor corespunde prevederilor de mai sus.

Este încă un pas spre debirocratizare și scutește firmele de amenzi și timp pierdut pe la ușile instituțiilor”, transmite senatorul USR Sălaj, Bob Virgil Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *