Premierul Ciucă și ministrul Lucian Bode, prezenți la Oradea la inaugurarea sălii polivalente

Premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, la Oradea, la inaugurarea noii săli polivalente a orașului, transmite Ebihoreanul.ro. Programul premierului include și participarea la prezentarea proiectului drumului de legătură dintre centura Oradea și Autostrada A3.

La eveniment au participat și miniștrii bihoreni Cseke Attila (ministrul Dezvoltării, minister prin care s-a derulat investiția) și Marcel Boloș (ministrul Fondurilor Europene), ministrul de interne, Lucian Bode, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, primarul Oradiei, Florin Birta, ambasadorul României în Spania, bihoreanul George Bologan.

Sala Polivalentă a fost inaugurată de municipalitate în ziua în care s-au împlinit 103 ani de la eliberarea locului de sub regimul bolşevic al lui Belá Kun de către trupele române conduse de generalul Traian Moşoiu, mai scrie Ebihoreanul.ro. 

Este prima sală polivalentă construită în oraş în ultimii 40 de ani, cu peste 5.000 de locuri și care a costat în jur de 30 de milioane de euro, mai scrie Ebihoreanul.ro.

Mare parte din bani a fost asigurată din bugetul naţional, iar sala a fost gândită astfel încât să găzduiască atât competiţii sportive, cât şi concerte, festivaluri şi târguri, având un sistem de sunet ultramodern, parchet ca în NBA şi gradene mobile.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost câştigat de compania Construcţii Erbaşu. Sala în sine, cu toate dotările, a fost realizată prin Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, care a alocat 120 milioane lei, adică circa 24 milioane euro. Primăria a contribuit cu 5,2 milioane euro, asigurând racordurile la utilităţi, căile de acces şi peste 800 de locuri de parcare, inclusiv pentru autocare.

Ridicată pe locul fostei pieţe de vechituri, arena are o amprentă la sol de 10.000 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 18.000 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *