Președintele CJ Sălaj, alături de primarul Alin Băbănaș, au participat la o acțiune de ecologizare în Surduc

Președintele Consiliului Județea Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, astăzi, alături de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, de primarul Alin Băbănaș, reprezentanți ai Primăriei Surduc și ai Direcției Silvice Sălaj, la o acțiune de ecologizare în comuna Surduc, organizată în cadrul Campaniei naţionale „Curăţăm România”.
Primarul comunei Surduc, Alin Băbănaș, a pregătit un program amplu cu 6 acțiuni de ecologizare în toate satele din comună, acțiuni cuprinse în cadrul campaniei „Curățăm România”.
„Această campanie de ecologizare numită „Curățăm România” este de bun augur și este o nouă oportunitate prin care fiecare administrație publică locală poate realiza ample acțiuni de colectare a deșeurilor abandoate, acțiuni în care pot implica atât voluntari, cât și tineri, elevi și cadre didactice de pe raza comunei. Primăria Surduc a stabilit un grafic al acțiunilor care se vor derula în fiecare localitate din comună. Pentru mine este important ca cetățenii să înțeleagă și să respecte mediul înconjurător, și să nu mai arunce deșerurile la voia întâmplării”, a declarat primarul Alin Băbănaș. 

Graficul acțiunilor de colectare a deșeurilor de pe raza comunei Surduc este următorul: 

1. 15 aprilie – sat Brâglez (pârâul Testiorii, Valea Gârboului) – asistații sociali și angajații primăriei
2. 20 aprilie – sat Surduc (zona Porcioaia, Valea Hraii) – voluntari, elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic nr. 1, asistații sociali
3. 27 aprilie – sat Solona (Valea Solonei), sat Teștioara (DC47) – asistații sociali și voluntari
4. 4 mai – sat Cristolțel (Valea Cristolțel, DJ 110D) – voluntari, asistații sociali
5. 11 mai – sat Tihău (Valea Almaș) – voluntari, asistații sociali
6. 13 mai – sat Turbuța (cursul de apă al râului Someș) – voluntari, asistații sociali
📌 „Vreau să îi felicit din inimă pe toți elevii participanți, care, deși în vacanță, s-au alăturat ca voluntari acestei campanii naționale. Cred în puterea exemplului și îmi doresc ca prin astfel de acțiuni populația să conștientizeze că stă în puterea fiecăruia dintre noi să protejăm, să salvăm natura. Cu toții trebuie să dovedim un comportament responsabil față de mediu, să depozităm deșeurile corespunzător și să nu transformăm natura într-o groapă de gunoi. Pentru că având grijă de natură, avem grijă de viitorul nostru, al copiilor și al nepoților noștri”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *