Preotul Szabolcs Bogdán din Crasna, ales noul episcop de la Oradea

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, cu sediul la Oradea, și-a ales vineri un nou episcop, după pensionarea lui Csűry István.

Potrivit agenției de presă MTI, în funcția de episcop a fost ales, în cadrul adunării generale a eparhiei, preotul Szabolcs János Bogdán din Crasna (judeţul Sălaj), protopop de Şimleul Silvaniei.

A mai fost nominalizat și László Forró, care l-a secondat în mandatul ce se încheie acum pe Csűry István. Szabolcs János Bogdán a primit însă funcția cu 54 de voturi, față de cele 49 primite de László Forró.

Agenția maghiară de presă mai precizează că alegerea unui nou episcop a fost necesară în urma pensionării episcopului István Csűry, care a condus eparhia din 2009.

Szabolcs János Bogdán are 44 de ani, s-a născut la Zalău şi a crescut în Panic. A studiat la Colegiul Reformat din Cluj-Napoca, iar în 2001 a absolvit cursurile Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca. A slujit ca preot în Sâncraiu Silvaniei, Bozieş şi Crasna, în judeţul Sălaj. Începând cu 2016 este protopop de Şimleul Silvaniei.

Noul episcop de Piatra Craiului are şase copii, potrivit MTI.

„Vin ani dificili, dar sunt convins că acest lucru va deschide noi oportunităţi pe plan spiritual. (…) Perioadele dificile întotdeauna au întărit şi reînnoit Biserica”, a declarat Szabolcs János Bogdán, pentru „Krónika”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *