Președinte UDMR, Dénes Seres: Dezvoltarea comunităților maghiare din județul Sălaj continuă

Organizația județeană Sălaj a UDMR a realizat un bilanț al anului 2022, iar președintele Seres Dénes, deputat în Parlamentul României, a prezentat rezultatele din anul care tocmai a trecut și a atras atenția primarilor și viceprimarilor UDMR asupra provocărilor din anul 2023.

În cadrul ședinței s-a discutat despre inflație, majorări de pensii și salarii și eșecul aderării la Schengen, care a stârnit dezgustul oamenilor, întrucât „locul nostru este acolo, suntem membri ai Uniunii Europene din 2007 și îndeplinim toate condițiile de unsprezece ani”.

Dénes Seres a subliniat că liderii județului Sălaj au folosit o mulțime de oportunități și programe de aplicare, datorită cărora nimeni nu începe anul prost sau cu deficiențe. „Am făcut o tranziție foarte bună din 2021 în 2022, toată lumea avea rezerve și, deși acum nu avem o rezervă mare, putem spune că nici nu avem datorii, am început o serie de lucrări PNRR anul acesta, pe care le vom termina anul viitor, și putem începe altele noi la Anghel Saligny. Datorită acestui fapt, satele noastre nu se află într-o situație dificilă, pentru că am fost atenți de-a lungul timpului. Anul viitor vom începe pregătirile pentru cele patru alegeri care vor avea loc în 2024 și vom continua să acordăm multă atenție construirii comunității și formării comunității”, a spus parlamentarul.

Potrivit raportului, evenimentele comunitare organizate anul acesta, de la Zilele Ungariei până la programele de sfârșit de an, s-au dovedit a fi un succes, în special pregătirea pentru Crăciun, devenită deja o mișcare. Organizația Județeană de Femei Sălaj a UDMR, primării, școlari, tineri și biserici au organizat o campanie de colectare de Crăciun la nivel de județ și au ajutat persoanele în vârstă și nevoiașe din comunități  cu aproape trei mii de pachete cadou prin campania de solidaritate de amploare, pe care organizatorii le-au desfăşurat cu inimă bună, bunăvoinţă şi dăruire.

„Acest fel de inițiative și evenimente similare demonstrează că oamenii vin și se solidarizează, dar munca nu trebuie să se oprească. Mișcarea a devenit tot mai populară, a ajuns aproape în toate așezările maghiare din județ, iar doamnele își poartă cu mândrie costumul național nu doar în biserici, ci și la evenimente. Toate activitățile noastre trebuie să aibă putere de formare a comunității, pentru că scopul nostru este să unim, să construim și să întărim comunitatea maghiară și să creăm un standard de viață care să încurajeze tinerii să rămână acasă, acceptându-și în același timp cu mândrie rădăcinile, maghiaritatea lor de la Sălaj”, a conchis liderul UDMR Sălaj, Seres Denes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *