Președinte UDMR, Sereș Deneș: „Parlamentarii noștri vor reprezenta în Parlament toți sălăjenii, indiferent de etnie”

Unul dintre cei mai longevivi parlamentari sălăjeni, deputatul Sereș Deneș – președintele UDMR Sălaj, candidează pentru al 8-lea mandat în Parlamentul României.

„Votați candidații UDMR la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru că noi reușim din Parlamentul României să aducem toate acele reglementări și legi care sunt în concordață cu solicitările cetățenilor.

Noi am făcut un sondaj foarte serios vizavi de prioritățile fiecărei comunități, am făcut și evaluarea și știm ce nevoi au cetățenii din fiecare comunitate.

Noi avem o foarte bună colaborare cu cetățenii, o consultare foarte bună și încercăm să stăm aproape de ei și să statisfacem cât mai bine prioritățile și dorințele cetățenilor din Sălaj.

Noi reprezentăm defapt interesele lor în Parlamentul României, indiferent de etnie, pentru că nu poți face diferența între cetățeni”, a trasmis deputatul Sereș Deneș

Din anul 1992 și până în 2004, timp de trei mandate Sereș Deneș a fost senator de Sălaj, iar din 2004 și până în prezent, timp de 4 mandate a fost deputat.

„Am acceptat o nouă candidatură la propunerea și mobilizarea colaboratorilor mei, care au dorit acest lucru. Sigur, eu respectând anii care i-am lucrat împreună voi încerca să duc la bun sfârșit încă un mandat. Sunt sănătos și în putere să continui munca în Parlamentul României. 

Gândurile mele au fost foarte aproape de Sălaj, tot timpul. Eu mă voi concentra să finalizăm tot ce înseamnă modernizare locală în următorii 4-5 ani prin direcționarea sumelor necesare din fonduri guvernamentale, dar și fonduri europene. 

Urmează o nouă etapă de fonduri europene care este foarte importantă, iar eu sunt de principiu că tot ce este mai constisitor se poate face cu bani europeni (canalizare, apă, asfaltări, construcții clădiri noi, etc.). Voi insista pentru a se porni mai puternic lucrările la autostrăzile din Sălaj. 

A doua prioritate a mea este învățământul și sănătatea, unde trebuie o reformă din temelii a întregului sistem”, a declarat deputatul Sereș Deneș

Activitatea parlamentară în cifre a deputatului Sereș Deneș

Luari de cuvânt: 20 (în 20 sedinte)
– din care declaratii politice: 2
Luari de cuvânt în BP: 8 (în 8 sedinte)
Propuneri legislative initiate: 86, din care 33 promulgate legi
Proiecte de hotarâre initiate: 1
Întrebari si interpelari: 10
Motiuni: 2

Deputatul UDMR Sălaj Sereș Deneș este chestor (19 decembrie 2012 – prezent) – membru în Biroul Permanent al Camerei Deputaților – forul de conducere.

Deneș este face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, unde ocupă funcția de vicepreşedinte (din apr. 2018).

Sereș Deneș face parte din grupurile de prietenie cu Parlamentele altor state: Republica Panama, Rpublica Turcia, Republica Elenă (Grecia).

În actualul mandat a avut 86 de inițiative legislative din care 33 au devenit în legi. 

Dintre cele mai importante amintim:

  • – alocarea de fonduri pentru modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău;
  • – privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău;
  • – privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş Autostrada Unirii;
  • – prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare şi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi;
  • – îmbunătățirea legii pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală;
  • – privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului;
  • – susținerea Programului „Un autoturism pentru fiecare familie”;
  • – privind instituirea zilei de 3 iunie ca Ziua naţională a bicicletei.

Deneș a avut 10 întrebari și interpelări adresate Guvernului, printre care și cea privind Centrul de Recuperare, Tratament şi Îngrijire „Acasă” Zalău, jud. Sălaj.

Sereș Deneș a luat cuvânt de 20 de ori în plenul Camerei Deputaților, însumând 38 de minute și 43 de secunde vorbite.

Una dintre cele mai importante teme despre care a vorbit Sereș Deneș în plen a fost în 9 mai 2018 când a tras un semnal de alarmă cu privire la pagubele imense cauzate de mistreţi în culturile de porumb proaspăt semănat.

În legislatura 2016-2020 deputatul Sereș Deneș a votat nu mai puțin de 3717 ori, înregistrând o prezență la vot de 92.6%.

Kovacs Irenke – o profesionistă care a demonstrat competență la nivel județean și chiar național

„Domna Kovacs Irenke – candidatul care deschide lista UDMR Sălaj la Senat, este o profesionistă a învățământului. A dat dovadă de competență atât la nivelul județului unde a ocupat funcția de inspector școlar general adjunct la ISJ Sălaj, dar și la nivelul Ministerului Educației Naționale unde ocupă funcția de secretar de stat. Are competențele necesare și dacă reușim să o trimitem în Senat va fi un câștig pentru grupul parlamentar UDMR„, a declarat președintele UDMR, Sereș Deneș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *