Președintele CJ Sălaj prezent la sfințirea picturii din biserica nouă din Iaz

🙏🏻 „Credința noastră este viața noastră!”, cuvintele pe care cardinalul Iuliu Hossu le-a rostit în temnița în care a fost încarcerat de comuniști, au dat titlul conferinței ce a avut loc duminică, 15 octombrie, la Biserica Greco-Catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Iaz.

⛪ Alături de credincioși, la eveniment au participat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, dr. Marin Pop, șef Secție Muzeografie-muzee locale la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, pr. Nicolae Bodea, protopop de Șimleu, precum și Nicolae Criste, primarul comunei Plopiș.

📍 Manifestarea a fost prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la vizita canonică a Fericitului Episcop Iuliu Hossu la Iaz, respectiv de la sfințirea vechii biserici greco-catolice, și a 20 de ani de la sfințirea bisericii noi.

🔖 Anterior conferinței, episcopul Virgil Bercea, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit pictura din noua biserică.

ℹ️ Organizatori: Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Consiliul Județean Sălaj, Parohia greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Iaz – Protopopiatul Șimleu și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *