Președintele TSD Sălaj, Vlad Pașcalău, anunță că a dat start proiectului „Caravana Educației”

În luna în care sărbătorim ziua muncii și ziua tineretului, Tineretul Social Democrat Sălaj a dat startul proiectului “Caravana Educatiei”, proiect care se va desfășura în perioada 02.05.2022 – 12.06.2022 și care urmărește să ofere un ajutor suplimentar tuturor elevilor de clasa a-Vlll a, din mediul rural și urban mic, care au nevoie de sprijin pentru promovarea examenului de Evaluare Națională.
Caravana urmărește implementarea unui program #gratuit de #meditații care să
cuprindă un set de 10 lecții la limba română și matematică. Programul își propune
să fie o completare a lecțiilor de la clasă și un #sprijin suplimentar pentru parcurgerea și înțelegerea materiilor obligatorii pentru Evaluarea Națională!
Meditațiile vor fi susținute în amfiteatrul Grădinii Botanice din Jibou, copiii având posibilitatea de a vizita gratuit grădina după susținerea orelor. Până în prezent sunt 136 de elevi înscriși și un număr de 4 profesori voluntari.
Caracterul total inedit al activității și elementul central al caravanei îl va reprezenta autocarul TSD, branduit cu logoul organizației și denumirea proiectului, care în interior este organizat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care pot prezenta lecțiile, flipchart, tablă și orice alt element va fi considerat necesar pentru clasa mobilă. În această “sală” inedită se va desfășura 1 dintre cele 10 lecții la momentul în care caravana va ajunge în județul Sălaj.
„Încercăm astfel să găsim soluții pentru una din marile probleme ale sistemului de educație din România: abandonul școlar și gradul de analfabetism, datorate resurselor limitate și a lipsei posibilităților materiale și financiare ale unor categorii sociale!”, a transmis președintele TSD Sălaj, Vlad Pașcalău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *