Prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu, actual vicepremier, cere mai puține ministere în Guvernul Ciolacu

De la vârful PSD se propune reducerea numărului de ministere odată cu învestirea noului Guvern.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că, odată cu noul guvern, trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat, precizând că ar putea da exemple de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar se vor supăra unii colegi din Guvern.

Grindeanu a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă Ministerul Transporturilor ar trebui să renunţe la o parte din secretarii de stat.

Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care i l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor. Este punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat. Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere. E punctul meu de vedere şi îl spun public,  l-am spus şi colegilor mei. Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru. Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din Guvern dacă aş da un exemplu sau altul acuma de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Şi nu doar secretari de stat. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *