Primăria Comunei Mirșid a început lucrările pe mai multe șantiere importante

Comuna Mirșid este condusă de un primar gospodar – Călin Bereschi, aflat la al 5-lea mandat în fruntea comunității. Odată ce s-a adoptat bugetul pentru anul 2022, dar și vremea s-a mai dezmorțit, conducerea primăriei a pornit motoarele și au fost deschise mai multe șantiere importante pentru dezvoltarea comunei Mirșid.

Ovidiu Bodea este viceprimarul care după o pauză de 4 ani a revenit în administrația publică locală și face echipă cu primarul Călin Bereschi, iar împreună vor să dezvolte comuna Mirșid într-un ritm mai accelerat.

Au început lucrările de rețeaua de apă pentru Moigrad-Porolissum pe POIM

Cel mai nou șantier deschis la Mirșid este aducțiunea de apă de la Tarnița prin programul regional POIM, coordonat de Compania de Apă. La data de 23 februarie Primăria Mirșid a predat amplasamentul către constructor care a început lucrările în zona DN1 T către bazinul de apă de 200 mc din Făjiște.

Deși satul Moigrad-Porolissum are o rețea proprie de apă, construită de cetățeni și modernizată ulterior de Primăria Mirșid, localitatea este cuprinsă în mega-proiectul pe POIM al Companiei de Apă și va beneficia de o noua rețea modernă. Tot în cadrul acestui proiect pe POIM și bazinul din „Făjiște” satul Mirșid, va fi racordat la conducta de apă de la Gilău, atfel încât și celelalte 3 sate: Mirșid, Popeni, Firminiș, vor beneficia de această investiție, astfel încât cele trei localități vor dispune de trei rezervoare de apă: „Făjiște”, Gârceiu și Cuceu.

Continuă lucrările de asfaltare în satele Popeni și Moigrad cu fonduri europene

Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI ”Valea Sălajului”,  în cursul anului 2020, în cartierul Fundătură s-a asfaltat drumul principal cu bani europeni. Valoarea proeictul este de 1 milion de euro. În Mirşid și Firminiș s-a asfaltat aproximativ 8 km, iar în Popeni şi în Moigrad, se lucrează în prezent. Proiectul are termen de finalizare luna aprilie.
În Mirșid s-au asfaltat 4,6 km / Firminiș – 3,2 km / Popeni – 1,37 km / Moigrad – 2,21 km

Se lucrează la rețeaua de apă și canal cu fonduri gurvernamentale

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate pe raza comunei Mișid a fost câștigat prin PNDL 2 și are o valoare totală de 13 milioane lei pentru rețea de apă și canalizare în Popeni și Mirșid.

La șantierul pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare în satul Popeni lucrările se apropie de finalizare, aceastea fiind executate în proporție de 95%. S-au finalizat toate străzile laterale, cu excepţia Drumului Naţional, unde sunt prevăzute foraje dirijate pe sub carosabil și se lucrează în prezent.

La șantierul pentru introducerea rețelei de canalizare pentru satul Mirșid, lucrările s-au finalizat pe toate străzile și a mai rămas de executat porținea cuprinsă pe Drumul Național care se va face prin foraj subteran.

Capelă nouă în satul Mirșid lângă Biserica Ortodoxă

Primăria Mirșid a alocat banii necesari pentru a construi o capelă nou, investiție cuprinsă în lista de investiții pentru anul 2022 și s-au alocat 150.000 lei.

Capela se va construi în proximitatea Biserici Ortodoxe din satul Mirșid și va fi folosită de toate cultele religioase. Investiția va fi finalizată în cursul anului 2023.

Până în prezent s-a finalizat Proiectul Tehnic, urmează emiterea autorizației de construire și execuțai lucrărilor. Primăria Mirșid are în plan să construiască mai multe capele mortuare în satele Popeni, Moigrad-Porolissum și Firminiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *