Primăria Hereclean primește finanţare la proiectul pentru înființare rețea de gaz

Proiectul depus de Primăria Hereclean pentru rețea de gaz este eligibil, însă nu a fost selectat pentru finanţare, deoarece nu a întrunit punctajul necesar. Proiectul celor de la Hereclean a adunat 60 de puncte, iar comunele care au obţinut finanţare la acest proiect au strâns peste 70 de puncte. Comuna Hereclean nu a atins numărul minim de gospodării care vor să se racordeze la reţeaua de gaz, iar din această cauză, proiectul nu a primit finanţare în primă fază.

Ministerul Dezvoltării promite rețea de gaz pentru Comuna Hereclean

“Am primit un răspuns de la Ministerul Dezvoltării că se vor aloca bani pentru 105 proiecte care au rămas pe dinafară. Este o veste foarte bună pentru comuna noastră, fiindcă avem mare nevoie de această utilitate. Tot ce ţine de noi s-a făcut, iar acum aşteptăm să fim chemaţi la semnarea contractului. Până anul viitor ar trebui să înceapă lucrările”, spune primarul Dobrai Francisc.

Proiectul „Înfiinţarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în comuna Hereclean”, are o valoare totală de circa 32 milioane lei, din care aproximativ 27 milioane cheltuieli eligibile.

În martie se va lansa apelul pentru investiţiile în reţeaua de gaze din Programul ”Anghel Saligny”, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Cseke Attila.

Vor fi preluate proiecte din POIM care sunt mature, în sensul că au studiile de fezabilitate şiproiectele tehnice efectuate şi au primit avizele necesare, astfel încât pot intra în procesul de achiziţie publică mult mai repede. Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), MIPE a primit peste o sută de cereri de finanţare, dar bugetul a permis doar finanţarea a 25 de proiecte.

”Având în vedere că, din restul de 108 proiecte depuse, 105 au fost considerate eligibile şi nu au primit finanţare pentru că bugetul a fost epuizat, vom aloca acum, prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, 5,5 miliarde de lei şi vom finanţa aceste 105 proiecte de dezvoltare a infrastructurii de distribuire a gazelor naturale. Astfel, bugetul total al Programului Anghel Saligny va creşte la 55,5 miliarde de lei”, a subliniat Cseke Attila.

Prin POIM, 95 de comune, 6 oraşe şi 4 municipii au cerut finanţare pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi vor primi, acum, finanţare de la Ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *