Primăria Comunei Valcău din nou campiona Sălajului la atragerea de fonduri europene

Fără doar și poate, administrația locală de la Valcău de Jos condusă de inginerul Roșan Ioan este una dintre cele mai performante primării din județul Sălaj, când vine vorba de atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea fermelor și fermierilor.

Este deja de notorietate că Primăria Valcău de Jos reușește la fiecare apel să câștige cele mai multe proiecte pe fonduri europene în domeniul agriculturii și dezvoltare rurală.

Proiecte câștigate de comuna Valcău pe submasura 6.1

Ungur Larisa Gabriela I.I – Valcău de Sus – albine –  60.000 euro

Fiț Diana Maria – Subcetate – mixt–  40.000 euro

Dura Andrei Alexandru I.I- Subcetate– mixt – 40.000 euro

Brisc Florica Dorina I.I – Valcău de Sus – mixt – 40.000 euro

Bragaru Florina Lăcrimioara I.I – Valcău de Jos – vegetal – 40.000 euro

Total proiecte aprobate județul Sălaj 27 din care comuna Valcău de jos 5 proiecte.

Total sumă cele 5 proiecte din com. Valcău de Jos 220.000 euro

”Avem în Valcău de Jos cele mai multe proiecte câștigate pentru dezvoltarea fermelor. Încercăm să ajutăm fermierii din comună ca să atragă cât mai multe fonduri europene pentru achiziționarea de utilaje agricole, animale, construcții adăposturi, etc. Am reușit să specializăm în cadrul Primăriei Valcău mai mulți funcționari care îi consiliază pe fermieri, le spun ce oportunități de finanțare există, le calculează punctajul conform ghidurilor și le sugerează ce ar trebui să îmbunătățească, apoi îi îndrumă spre instituțiile abilitate și spre consultanții de care au nevoie. Este un fel de rețetă a succesului, pentru că avem din nou cel mai mare număr de proiecte câștigate dintre toate comunele din Sălaj”, spune primarul Ioan Roșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *