Traficul greu dinspre Sălaj, redirecționat pe viitoarea Centură de Nord a Clujului

Viitoarea variantă de ocolire prin partea de nord a municipiului Cluj-Napoca va scoate o parte a traficului dinspre Zalău spre Dej, susțin autoritățile județene.

Județul Cluj lucrează la o strategie de dezvoltare teritorială care presupune rezolvarea traficului pe partea de nord a orașului, printr-o centură în zona comunei Așchileu, conform Știri de Cluj.

“Este vorba despre realizarea unui drum de legătură, o minicentură între Drumul Județean 109 (comuna Așchileu) și Drumul Național 1F (dinspre Sălaj spre Cluj), la Topa Mică. Este o variantă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca prin partea de nord. Noi tot vorbim de partea de sud, dar mai este și acea parte care nu are o centură”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Din Așchileu, centura va merge pe DJ 109 și va face legătura cu DN 1C, fiind astfel scos o parte din traficul care care vine dinspre Sălaj și vrea să ajungă spre Dej.

După ce va fi finalizată Autostrada Transilvania, această minicentură va putea juca un rol important pentru a scoate traficul din Cluj-Napoca, pe partea de nord. Acum cei care vin de la Sălaj și vor să iasă spre Apahida trebuie să treacă prin Baciu – str. Maramureșului – Bd. Muncii – Apahida.

La anumite ore, traficul pe zona de nord este infernal. Centura de Nord este inclusă în Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului ca un obiectiv realizabil până în 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.