Primăria Lozna încheie un an plin de realizări. În 2023 continuă proiectele de investiții

Primăria Comunei Lozna este condusă de primarul liberal Alin Pocol, un om harnic și dedicat comunității prin fiecare proiect pe care reușește să-l implementeze. În cei șase ani care au trecut s-au realizat lucrări importante în Lozna, în fiecare sat aparținător, iar investițiile continuă într-un ritm accelerat. Primarul Alin Pocol a câștigat în 2020 al doilea mandat de primar cu un scor de peste 85% din voturile valabil exprimate. 


A fost inaugurată capela mortuară din Lozna

În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, după ședința Consiliului Local, primarul împreună cu reprezentanți ai constructorului, proiectat și instituțiile abilitate, au recepționat lucrările de la capela mortuară din Lozna. Investiția este una reușită, de calitate și va oferi condiții moderne la săvârșirea slujbelor de înmormântare.


Se lucrează la extinderea primăriei și amenajarea unei copertine

Cu bani de la bugetul local, primarul Alin Pocol a pornit ample lucrări de modernizare a sediului și curții Primăriei. La parter sediul a fost extins cu o încăpere pentru taxe și impozite, dar și registru agricole, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să urce scările. Totodată, spațiul va fi mult mai încăpător, dotate cu mobilier și amenajate pentru a oferii servicii publice de calitate.

Recent au fost finalizate și lucrările de modernizare a sălii de ședințe a Consiliului Local Lozna, unde a fost achiziționat mobilier nou.

În spatele Primăriei, de la intrare, curtea a fost pietruită și se construiește o copertină pentru a adăposti utilajele și noul microbuz școlar marca Volkswagen Crafter cu 20 de locuri pentru transportul elevilor.


Două proiecte câștigate pe Programul Anghel Saligny

Primăria Lozna a câștigat două proiecte de investiții pe Programul Național Anghel Saligny, în valoare totală de aproape 12 milioane lei .

Primul proiect prevede asfaltarea a 6,6 kilometri de străzi și ulițe, în valoare de peste 2 milioane de euro. Al doilea proiect în valoare de puțin peste 1 milion de lei prevede construirea unui pod peste Valea Loznei în satul Preluci.

„Prin acest proiect de peste două milioane de euro reușim să asfaltăm integral toate străzile din comuna Lozna”, spune primarul Alin Pocol. 


Două proiecte de investiții câștigate pe PNRR

Primăria Lozna a câștigat finanțare pentru două proiecte pe PNRR, fonduri europene. Este vorba de proiectul de creștere a eficienței energetice a sediului Primăriei și a Căminului Cultural Lozna. În cadrul proiectului se vor monta panouri fotovoltaice pe sediul Primăriei, pompă de căldură, instalații nou, izolare termică exterioară cu vată bazaltică, uși și geamuri noi, etc.

Școala din Lozna și căminul cultural din Cormeniș, reabilitate prin CNI

Primăria Lozna a primit vestea cea bună că proiectul de extindere, modernizare, reabilitare și dotare a Școlii Gimnaziale nr. Lozna a fost aprobat de Compania Națională de Investiții. Proiectul are o valoare de 2 milioane de euro. Clădirea va fi reabilitată integral, de la acoperiș nou, geamuri noi, uși noi, instalație centralizată, centrală termică nou, izolare termică exterioară, inclusiv dotări noi – mobilier, etc. Clădirea va fi extinsă pentru camera centralei, grupuri sociale.

Tot prin Compania Națională de Investiții se va reabilita și moderniza Căminul Cultural din satul Cormeniș. Proiectul este aprobat, urmează semnarea contractului de finanțare.


„Chiar dacă suntem în pragul finalului de an, am reușit să finalizăm lucrările la capela mortuară din Lozna. Avem deschisemai multe șantiere, unde lucrările vor continua în prima parte din noul an 2023. Am reușit obține peste două milioane de euro prin PNI Anghel Saligny pentru asfaltarea străzilor și construirea unui pod.
O veste bună am primit și de la CNI București care au aprobat proiectul de modernizare a Școlii din Lozna, proiect care depășește două milioane de euro. Am câștigat alte două proiecte de finanțare prin PNRR (fonduri europene) pentru modernizarea sediului Primăriei și a Căminului Cultural Lozna. Sunt doar o parte din realizările pe care le-a înregistrat în cursul anului 2022, împreună cu colegii din Primărie și Consiliul Local. 
Mă voi implica în continuare pentru dezvoltarea comunei noastre. Suntem atenți la nevoile cetățenilor și lucrăm intens pentru a reușii să atragem fonduri din toate sursele posibile, fie fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Urmărim ca prin fiecare proiect să creștem calitatea vieții în comuna Lozna.
Transmit pe această cale multă sănătate tuturor, liniște și pace în familie, iar Noul An 2023 să vă ofere numai împliniri.
La mulți ani locuitorilor comunei Lozna! ”, a transmis primarul Alin Pocol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *