Primarii din Sălaj pregătesc școlile pentru reluarea cursurilor din 8 februarie

Primarii fac ultimele pregătiri pentru elevii care urmează să se întoarcă la cursuri pe 8 februarie 2021. Sălile de clasă vor fi dezinfectate și vor avea asigurate toate materialele de protecție – măști, dezinfectanți, termoscanere.

Edilii din județul Sălaj se pregătesc intens pentru ca elevii să fie primiți la școală așa cum trebuie. De exemplu, primarul din Rus, Cozma Aurelian spune că face tot posibilul ca elevii să fie primiți în cele mai bune condiții.

Primarul comunei Rus a depus un proiect de finanțare la Agenția Fondului de Mediu pentru modernizarea și dotarea cu tablete, laptopuri a Școlii nr. 1 Rus, iar în spatele școlii urmează să se construiască o sală de sport prin CNI București. Primarul Cozma Aurelian a demarat procedurile pentru avizarea investiției.

”Primăria comunei Rus este pregătită să înceapă școala pe 8 februarie cu toate cele necesare. Suntem înarmați cu tot ce trebuie, doar să înceapă școala”, a spus primarul Cozma Aurelian Ioan.

Primarul din Letca, Dorel Liviu Man, spune că întoarcerea elevilor la școală este o stare de normalitate. Școlile din Letca și Lemniu, dar și grădinița din Letca, sunt pregătite pentru reluarea cursurilor. Primăria a pregătit și microbuzul școlar, echipat cu anvelope de iarnă și sistem de încălzire, vehicul cu care se asigură transportul gratuit al elevilor. Conducerea Primăriei a demarat procedurile pentru depunerea unei cereri de finanțare pentru modernizarea Școli Gimnaziale nr. 1 Letca cu clasele 1-8, unde învață peste 150 de copii. Primăria Letca are în plan să amenajeze și un teren sintetic în curtea școlii cu fonduri de la bugetul local.

”Suntem pregătiți și noi, și părinții, toți își doresc să se întoarcă la școală. Nu putem spune că învățământul online are eficiența dorită. Întoarcerea elevilor la școală nu face nimic altceva decât să ne ducă spre o stare de normalitate. Din punct de vedere al funcționării, pot spune că suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Vom folosi și masca”, a spus primarul din Letca. 

Și primarul Comunei Pericei, Boncidai Csaba, a pregătit toate unitățile de învățământ pentru reluarea cursurilor. Școala Generală nr. 1 Pericei se află într-un aplu proces de realbilitare, lucrările fiind finalizate în proporție de 95%, rămânâd de achiziționat mobilierul. Grădinița din Pericei este un alt proiect de investiții demarat de administrația locală. Centrul After School a fost reabilitat și modernizat, astfel în cât la începerea cursurilor preșcolarii au asigurate cele mai bune condiții.

„Ne dorim să se reia învățământul fizic. Noi suntem pregătiți. Clădirea Afterschool-ului va găzdui grădinița și suntem pregătiți în orice moment să începem cursurile în condiții prielnice și moderne”, spune primarul Boncidai Csaba. 

În comuna Meseșenii de Jos toate cele trei unități de învățământ au fost dotate cu tot ce trebuie pentru începerea orelor în clasă, iar elevii vor avea circuite speciale pentru intrarea și ieșirea din școală.

„Educația a fost și rămâne o prioritate pentru mandatul meu și vom investii masiv în învățământ. Am depus la Agenția Fondului de Mediu un proiect de finanțare pentru dotarea cu echipamente it, creșterea eficienței energetice a celor trei școli de pe raza comunei. Proiectul prevede și achiziționarea de tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori și alte echipamente it”, spune primarul Alexandru Bercean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *