Primarul Dorin Gorgan demontează acuzațiile nefondate ale unui consilier local PNL Bobota

Recent un consilier local PNL din Bobota a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook, aducând mai multe acuzații conducerii primăriei, acuzații care sunt nefondate și au apărut în mass-media locală. Mai mult, consilierul local PNL, Răzvan Bologa își critică inclusiv colegii de partid pentru anumite decizii luate în cadrul Consiliului Local Bobota.


Pentru corecta informare a cetățenilor comunei Bobota, primarul social-democrat Dorin Ioan Gorgan vine cu clarificări și demontează fiecare acuzație falsă adusă de consilierul local PNL, Răzvan Bologa.

1. Cu privire la suma de 28.000 lei restituită Consiliului Județean Sălaj

– În fiecare an Consiliul Județean alocă sume de la bugetul județean pentru întreținerea drumurilor comunale în funcție de lungimea acestora.

– În anul 2021, dintr-o eroare UAT Bobota a raportat o lungime de 68,6 kilometri și a primit suma de 138.000 lei, dar în realitate lungimea drumurilor comunale fiind de 20,8 kilometri, astfel că suma alocată de CJ Sălaj trebuia să fie mult mai mică.

– Din suma totală s-a cheltuit 110.000 lei, iar diferența de 28.000 lei a fost restituită către CJ Sălaj.

2. Cu privire la proiectul care prevedea înființarea rețelei de gaz natural specific următoarele: 

– La preluarea mandatului am făcut o verificare a tuturor documentațiilor și proiectelor aflate în primărie și am identificat un Studiu de Fezabilitate pentru rețea de gaz realizat de fostul primar liberal care a costat 190.257 lei (aproximativ 2 miliarde lei vechi) bani plătiți din bugetul local.

– Așa cum am promis în campania electorală voi fi foarte atent cu cheltuirea banului public. În acest sens am considerat oportun să încerc să dau valoare celor aprox. 2 miliarde de lei deja cheltuiți și am identificat posibilitatea depunerii unei cereri de finanțare pentru înființarea rețelei de gaz.

– Proiectul depus pe POIM – (fonduri europene) a trecut de toate verificările tehnice, însă din păcate în faza finală nu a obținut punctajul necesar pentru finanțare.

– Din Sălaj doar 3 comune au depus cereri de finanțare pentru rețea de gaz și doar Bobota și Hereclean au ajuns în faza finală.

– Din cauza criteriilor de evaluare impuse prin Ghidurile de finanțare, acestea dezavantajează comunitățile mici, astfel că Bobota și Hereclean nu au acumulat suficiente puncte.

– Vom identifica alte posibilități de finanțare, una dintre acestea este Programul Național de Investiții Anghel Saligny unde vom depune o nouă cerere de finanțare.

3. Cu privire la mărirea salariilor angajaților din Primăria Bobota

Referitor la proiectul care prevede creșterea salariilor angajaților din primărie, specific următoarele:

– creșterea propusă a fost adoptată în ședința Consiliului Local Bobota și a primit votul consilierilor locali din toate partidele PSD, PNL, PMP și USR

– am propus această majorare deoarece salariile nu au mai fost mărite din anul 2019

– creșterile salariale au la bază actualizarea coeficientului de multiplicare raportat la salariul minim pe economie din anul 2022

– dacă la Consiliul Județean Sălaj unde este o conducere liberală nu a fost nicio problemă majorarea salariilor cu până la 28%, nu văd de ce consilierul local PNL să critice proiectul propus de primarul PSD Bobota

4. Cu privire la proiectul de introducere a rețelei de apă și canalizare

– proiectul este gestionat de către Compania de Apă Someș S.A. care are conducere liberală

– lucrările au fost sistate pe perioada sezonului rece (iarnă) având în vedere temperaturile scăzute care nu permit continuarea lucrărilor

– conducerea Primăriei Bobota asigură cetățenii de faptul că imediat ce vremea va permite, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă

– există un grafic de lucrări pe care îl urmărim și care prevede că finalizarea lucrărilor va fi în termen de 21 de luni de la data începerii lucrărilor.

Ne cerem scuze cetățenilor pentru deranjul creat de aceste lucrări, însă doar cu implicarea fiecăruia dintre noi putem duce la bun sfârșit acest proiect major pentru comuna Bobota.

Fac mențiunea că ne preocupă extinderea rețelelor de apă și canalizare în toate satele din comună, astfel că am depus deja o cerere de finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *