Primarul Ioan Roșan i-a cerut premierului Cîțu să sprijine dezvoltarea rurală cu bani din PNRR

Odată cu vizita premierului Florin Cîțu în Sălaj, șeful Guvernului României a avut o întâlnire și cu primarii Partidului Național Lideral Sălaj. În cadrul discuțiilor, primarul Comunei Valcău de Jos, Ioan Roșan – o voce puternică a primarilor sălăjeni, a cerut în mod expres prim-ministrului Cîțu să sprijine proiectele de investiții în mediul rural și cu bani din PNRR.

Pe lângă primarul Roșan, au mai luat cuvântul și alți primari, printre care Călin Morar – primarul Comunei Crișeni, care a cerut premierului Cîțu soluții de finanțare pentru rețele de gaz, deoarece foarte multe primării au deja finalizate studiile de fezabilitate, dar nu există o sursă clară de finanțare.

„Mă bucur că premierul României, Florin Cîțu, a venit astăzi într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Este important faptul că cel mai înalt demnitar din Guvernul României vine în județul nostru pentru a susține proiectele de investiții care vor duce la o dezvoltare impresionantă a județului.

În calitate de președinte al Ligii Aleșilor Locali PNL Sălaj, dar și din calitatea de președinte al ACOR Filiala Sălaj și primar al Comunei Valcău de Jos, apreciez faptul că premierul Cîțu intenționează să aloce sume importante pentru fiecare UAT în vederea modernizării infrastructurii rutiere din Sălaj, proiecte care vor putea fi accesate de fiecare primar de comună, indiferent de coloratura politică. 

Într-o discuție particulară i-am sugerat premierului Florin Cîțu să aloce mai mulți bani din PNRR pentru dezvoltarea comunităților din mediul rural, cu prioritate pentru investiții edilitare – apă, canal, drumuri, gaz.

Vizita premierului Florin Cîțu a fost o zi foarte importantă pentru Sălaj și pentru sălăjeni, deoarece a dat asigurări că principalele proiecte mari de infrastructură – Autostrada și Centura Zalăului, au asigurată finanțarea, astfel că în 2-3 ani aceste investiții vor fi finalizate”, a transmis primarul Comunei Valcău de Jos, Ioan Roșan. 

Amintim și faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână primarul Ioan Roșan a avut o întrevedere cu ministrul Muncii și Justiției Sociale, Raluca Turcan, ocazie cu care i-a înaintat mai multe propuneri privind salarizarea și pensiile.

„La data de 4 iunie, cu ocazie vizitei în Sălaj a ministrului Muncii, Raluca Turcan, am avut o întrevedere știind că se află în dezbatere Legea salarizării, ocazie cu care i-am sugerat să analizeze cu atenție grilele de salarizare a funcționarilor publici și a angajaților contractuali din sistemul public de stat prin care să dea posibilitatea șefului instituției să facă o diferențiere între salariații performanți și cei mai puțin performați cu scopul de a impulsiona performanța în administrație. 

Totodată i-ma sugerat ministrului Raluca Turcan, ca la momentul când se va pune în discuție indemnizațiile primarilor, să țină cont de nivelul salariilor șefilor de instituții de pe raza teritorială administrativă. Este inadminisbil sau anormal ca un șef de post să câștige mai bine ca un primar, primar care răspunde de tot ce se întâmplă în comunitate”, a declarat primarul Ioan Roșan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *