Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș, a fost condamnat definitiv și urmează să fie destituit

Oficial decizia instanței clujene este nefavorailă primarului din Șimleu, Septimiu Țurcaș. Potrivit minutei, judecătorii Curții de Apel Cluj au respins apelul făcut de Septimiu Țurcaș și au menținut sentința Tribunalului Maramureș prin care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

„Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul ȚSC, HC, DV, MEM, HV și ORC împotriva aceleiași sentințe penale atacate. Stabilește în favoarea Baroului Cluj suma de câte 500 lei, reprezentând onorariu parțial pentru apărătorii desemnați din oficiu ai inculpaților MI, HC, MEM, HV și ORC, ce se vor avansa din FMJ. Obligă apelanții-inculpați la plata sumei de câte 400 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 02 decembrie 2020.”

Mai mult, magistrații clujeni au menținut și secrestrele pe banii și avere a inculpaților din dosar.

Ce urmează? Septimiu Țurcaș va fi demis din funcția de primar al Orașului Șimleu Silvaniei printr-un ordin făcut de Prefectura Sălaj.

Viceprimarul Lazăr Radu va prelua atribuțiile de primar și va conduce Orașul Șimleu Silvaniei până la momentul când Guvernul României va organiza noi alegeri pentru funcția de primar.

Prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș, a declarat că: „Nu am nicio informație despre acestă situație. Nu pot să ofer alte informații”.


Fost lider al PNL Sălaj, primarul Septimiu Țurcaș a fost suspendat din partid după condamnarea primtă de Tribunalul Maramureș și totodată a pierdut susținerea partidului în alegerile locale. Țurcaș a candidat independent, fără sigla PNL, dar cu susținerea totală a ministrului Lucian Bode și a câștigat al 5-lea mandat de primar. Rezultatul alegerilor l-au dat câștigător pe Țurcaș cu peste 60% din voturile valabil exprimate, astfel că a obținut al 5-lea mandat de primar al Șimleului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *