Primarul Sorin Romocea PNL Benesat: „Să plece din partid cei care au făcut alianța cu PSD”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forţa Dreptei, după ce a demisionat luna trecută din PNL, scrie Digi24.ro. 

Formarea noii coaliții de guvernare dintre PNL și PSD, a aprins o întreagă dezbatere în partidul condus de Florin Cîțu, astfel că o parte din membri vechi ai PNL i-au în calcul să părăsească partidul și să se alăture lui Ludovic Orban. Alți lideri rămân în PNL dar fac opoziție puternică conducerii pentru formarea noului USL 2.0.

Sorin Romocea primarul PNL al Comunei Bensat din anul 2004, aflat la al 5-lea mandat, are o poziție tranșantă cu privire la formarea noii coaliții de guvernare și are curajul să își spună public punctul de vedere. Este singura poziție clară venită de la cel mai vechi membru al Partidului Național Liberal Filiala Sălaj.

Întrebat dacă i-a în calcul părăsirea PNL și să se alăture noului proiect politic a lui Ludovic Orban, primarul Sorin Romocea a răspus că: „Eu nu plec din PNL. Susțin liberalismul adevărat și autentic, pe care îl reprezint din februarie 1990. Nu susțin alianța cu PSD, și am declarat-o recent și într-o ședință internă care a avut loc sâmbătă în prezența ministrului Lucian Nicolae Bode. Explic că în anul 2012 când s-a format USL-ul, Partidul Național Liberal a pus PSD-ul la guvernare, care s-a dat jos de la putere în 2019, odată cu venirea lui Ludovic Orban în funcția de prim-ministru. Întotdeauna alianța cu PSD ne-a făcut numai rău atât nouă, cât și cetățenilor români. Mai sunt colegi care sunt nemulțumiți de alianța PNL – PSD, dar nu au curajul să o spună public. Se pare că sunt singura voce care, din păcate are curajul să spună lucrurilor pe nume. Invit toți colegii să aibă curajul și să-și exprime public punctele de vedere, indiferent de cine este președintele partidului, în orice moment”.

One thought on “Primarul Sorin Romocea PNL Benesat: „Să plece din partid cei care au făcut alianța cu PSD”

  1. Sa stie si acest primar increzut ca pesedeeeeul a fost chemat la guvernare ca sa salveze P NL-ul. Se vedea din Cosmos ca erau paraleli cu notiunea de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.