Primarul Ștefan Berar continuă cu succes dezvoltarea Comunei Agrij

Comuna Agrij este una dintre cele mai vechi şi mai frumoase aşezări omeneşti de pe cursul superior al văii Agrij. Comuna Agrij este situata in partea de sud-est a judetului Salaj la o distanta de 22 km de municipiul Zalau – resedinta de judet, în depresiunea Almaş Agrij, peisajul pitoresc, resursele naturale, ospitalitatea oamenilor, valorile culturale şi folclorice oferă vizitatorilor posibilităţi variate şi bogate de recreere şi de petrecere a timpului liber.

Primăria Comunei Agrij este condusă de primarul Ștefan Berar, aflat la primul mandat. Edilul a câștigat alegerile locale din 2020 cu un scor de 49.2% din voturile valabil exprimate. Ștefan Berar provine din mediul privat, este un antreprenor local și un gospodar desăvârşit, motiv excelent pentru cetățenii din comună să-i acorde încrederea de a conduce destinele comunității.

Noul Consiliu Local Agrij este format din 9 consilieri – 4 consilieri locali PNL, 4 consilieri locali PSD și 1 consilier local Partida Romilor “Pro Europa”.

Viceprimarul comunei Agrij este Iepure Ioan-Cristian.

„Încă din primele zile de când am preluat conducerea Primăriei Agrij, a încercat să fac puțină ordine în rândul angajaților, pentru că era o dezordine. Am reconfigurat compartimentele, fiecare angajat a primit atribuții clare și i-am format ca o echipă. Scopul nostru a fost ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii publice într-un timp cât mai scurt. Mă bucur că astăzi avem o echipă de angajați uniți într-un singur scop – binele cetățenilor.

Una dintre cele mai mari dorințe a cetățenilor a fost preluarea de la Compania de Apă a rețelei de apă și canal. Am promis și m-am ținut de cuvânt, iar cu sprijinul Consiliului Local Agrij am preluat rețeaua de apă, lucru care a dus la scăderea prețului, dar și la o mai bună calitate a apei.

Drumurile agricole erau în cea mai mare parte impracticabile. Cu utilajele din dotare și angajații primăriei am reușit să modernizăm și să pietruim drumurile agricole, astfel încât cetățenii să aibă acces facil la culturi și terenuri.

Sediul Primăriei arăta groaznic când am ajuns în funcția de primar. Am reușit într-un interval scurt de timp să facem lucrări de reparații, zugrăveli, am achiziționat echipamente IT, astfel încât angajații să beneficieze de condiții optime la locul de muncă și totul să funcționeze normal”, ne-a transmis primarul Ștefan Berar. 


Una din marile doleanţe a cetăţenilor din comuna Agrij a fost reducerea preţului la apă şi canalizare. Noua administraţie condusă de primarul Ştefan Berar s-a ținut de promisiune și a făcut demersurile necesare pentru ca reţelele să revină de laCompania de Apă în administrarea Primăriei, lucru care s-a întâmplat la 1 iunie 2022.

De atunci şi până în prezent, echipa din Primărie a efectuat mai multe lucrări de întreţinere, având în vedere că reţeaua prezenta mai multe probleme, în special legate de debit și de calitatea apei. Lucrurile au fost rezolvate cu timpul de către primarul Ștefan Berar, care a reușit să capteze noi surse apă, iar cetățenii să beneficieze de o calitate mai bună a apei, care este suficientă pentru toți cetățenii.


Noul primar al Comunei Agrij, Ștefan Berar, a realizat în primele luni de mandat lucrări de igienizare și modernizare a sediului Primăriei, pentru a oferi angajaților, dar și cetățenilor, condiții optime de lucru.

S-au executat lucrări: zugrăveli interioare și exterioare, schimbat pardoseli, mobilier și echipamente IT. Un alt lucru important a fost refacerea Arhivei de documente a Primăriei.

Totodată, primarul Ștefan Berar a purtat discuții cu fiecare angajat și a format o echipă performantă în Primărie pentru a oferi cetățenilor servicii publice de calitate.


Primăria comunei Agrij a realizat lucrări importante pentru modernizarea infrastructurii, sens în care au fost reabilitate şi reprofilate drumurile de exploataţie agricolă. A fost o muncă titanică, având în vedere că s-a intervenit pe aproximativ 95% din drumurile agricole care sunt pe raza comunei, iar în total s-au pus la punct aproximativ 30 de km, din care 15 kilometri au fost modernizate la nivel de piatră.

Au fost locuri în care drumurile agricole erau impracticabile şi pline cu “bălării”, dar administraţia locală le-a adus pe toate la forma iniţială, astfel că acum se poate circula cu orice maşină până la suprafeţele agricole.

Această lucrare a fost realizată cu muncitori din cadrul Primăriei Agrij, dar şi cu propriile utilaje. Unde a fost nevoie, administraţia locală a închiriat un buldozer pentru profilarea drumurilor.


Amenajarea unui punct turistic – piscicol (bălți de pescuit)

Valea străbate lungul unui drum comunal, astfel că Primăria Agrij împreună cu SGA Sălaj au reamenajat cursul de apă, iar în zonă au fost amenajate șapte bazine de apă. Primăria vrea să amenajeze un loc de recreere, un punct turistic unde oamenii să vină să-și petreacă timpul liber în natură.

Bazinele urmează să fie populate cu pește, după care vor fi amenajate pentru pescuit. Administrația locală va realiza foișoare, bănci, pontoane pentru pescuit, astfel încât turiștii să beneficieze de tot confortul necesar.


Proiecte de investiții importante pentru Comuna Agrij

1. Modernizarea infrastructurii la Școala Gimnazială Nr.1 Agrij prin PNRR
 Valoarea proiectului, reprezintă aproximativ bugetul unității de învățământ (bunuri si servicii) pentru o perioada de 6 ani, proiectul având o valoare de peste 700.000 lei. Prin acest proiect vor avea loc următoarele dotări/achiziții:
– Se va schimba mobilierul școlar cu unul nou, în toate clasele/grupele de grădinița. Se vor achizitiona bănci și scaune noi, dulapuri, catedre etc.
– Se vor achiziționa echipamente IT in fiecare clasă/grupa. Echipamentele IT care vor digitaliza clasa sunt: laptop, display, imprimanta, sistem de sunet, camera videoconferință, videoproiector, scanere portabile.
– Se va dota complet laboratorul de informatică cu device-uri și mobilier nou.
– Se va dota cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice specifice cabinetul psihopedagogic.
– Se vor achiziționa materiale didactice.

Primăria Agrij a făcut investiții și din bugetul propriu la școală

La Școala Gimnazială Nr.1 Agrij au avut loc mai multe lucrări care au avut drept scop un mediu mai atractiv și mai sigur atât pentru elevi cât și pentru părinți și cadrele didactice.
Primăria Comunei Agrij a modernizat gardul care împrejmuiește curtea școlii, s-a realizat o parcare moderna din care microbuzul școlar poate prelua elevii în condiții optime iar părinții și cadrele didactice pot parca mașinile în condiții de siguranță. De asemenea, au fost montate bănci, coșuri de gunoi pentru colectare selectivă și au fost plantați arbuști ornamentali. Nu în ultimul rând, au fost montate bannere cu mesaje motivaționale. S-a modernizat baza sportivă prin realizarea în cont propriu a porților de fotbal și trasarea liniilor de marcaj a terenurilor.
Se lucrează la finalizarea amenajării sălii de gimnastică astfel încât în sezonul rece, elevii să poate face mișcare la orele de educație fizică și sport în condiții cât mai optime. În cel mai scurt timp posibil, ne dorim ca această sală o să fie dotată corespunzător cu spalieri de gimnastică și aparatură sportivă.
S-a confecționat și montat rastel/suport pentru biciclete astfel încât elevii care preferă să se deplaseze cu bicicleta la școală să își poată lasă bicicleta in condiții de siguranță.
S-au adus coșuri de gunoi pentru colectare selectivă.
Astfel, ne dorim să încurajăm mijlocele de transport eco friendly și implicit protejarea mediul înconjurător! 🍃
Prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 visteria unității s-a îmbogățit cu un laptop nou, un videoproiector cu suport și tablă de proiectare și nu în ultimul rând un kit educațional de tip STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Acesta reprezintă un mijloc de a educa elevii pentru profesiile viitorului si pentru a realiza proiecte școlare cu caracter transdisciplinar.


Stații de încărcare pentru auto electrice la Agrij și Răstolțu Deșert

Primăria Agrij a câștigat o finanțare prin PNRR pentru amenajarea a două stații de încărcare pentru autoturisme electrice, care vor fi amplasate la Agrij și Răstolțu Deșert. Fiecare stație de încărcare este prevăzută cu două puncte de încărcare.

Microbuz electric pentru transportul elevilor

Grație unui proiect derulat de Consiliul Județean Sălaj, administrația locală din Agrij va beneficia de un microbuze electric cu 8+1 locuri sau cu 16+1 locuri, în funcție de nevoi, cu care vor fi transportați elevii din comună.

Infrastructură rutieră modernă cu finanțare prin Anghel Saligny

Primăria Agrij condusă de primarul Ştefan Berar a câștigat o finanțare prin PNI Anghel Saligny pentru modernizeze 12,5 km de drumuri vicinale, până la stadiul de asfalt. Proiectul ar eo valoare de 12 milioane lei, au fost încărcate toate documentele pe platformă și sunt în analiză la Ministerul Dezvoltării. Primarul Ștefan Berar așteaptă din moment în moment să fie chemat la București pentru semnarea contractului de finanțare.

Două parcuri de joacă amenajate cu fonduri europene

Primăria Comunei Agrij a câștigat o finanțare europeană de 20.000 euro prin GAL pentru amenajarea a două locuri de joacă pentru copii.

La Agrij, parcul existent la școală va fi modernizat și dotat cu echipamente de joacă, mobilier urban. La Râstolțu Deșert va fi înființat un parc de joacă nou, unde funcționează și grădinița.

În septembrie încep lucrările la terenul sintetic cu nocturnă din Agrij

Primăria Agrij va amenaja un teren sintetic cu suprafață arficială, nocturnă și împrejmuit, destinat tinerilor din comună. Terenul va fi utilizat pentru minifotbal, handbal, tenis cu piciorul, etc. Investiția se derulează cu finanțare de la bugetul local și va fi amplasat pe fonstul teren de fotbal. Lucrările sunt programate să înceapă în luna septembrie.

Capelă nouă la Agrij

Primarul Ștefan Berar are în plan construirea de capele mortuare în fiecare localitate din comună. Săptămâna aceasta s-au deschis ofertele financiare pentru construirea capelei din Agrij. Patru constructori au depus oferte. Investiția se derulează cu finanțare de la bugetul local. Lucrările sunt programate să înceapă în cursul lunii octombrie. După finalizarea capelei de la Agrij, se vor construi și la Răstolțu Deșert.


„Suntem preocupați de dezvoltarea comunei Agrij și lucrăm constant pentru a accesa noi fonduri pentru investiții. }n perioada care urmează vom demara lucrările la mai multe proiecte. 

Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor cetățenilor pentru sprijinul acordat indiferent de opțiunea lor politică. Suntem o echipă unită în Primărie și depunem tot efortul pentru a rezolva cât mai multe din problemele comunității. Vă urez multă sănătate și vă sunt alături în orice problemă întâmpinați!”, a transmis primarul Ștefan Berar. 


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *