Primii 15 prefecți și subprefecți au depus jurământul de învestitură

Ceremonia de învestire a prefecților din județele Bacău, Dolj, Ialomița, Iași și Ilfov și a subprefecților din județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea a avut loc astăzi la Ministerul Administrației și Internelor. Este vorba despre 15 prefecți și subprefecți care au depus astăzi jurământul de învestitură.

Potrivit surselor Ziarului Monitorul de Sălaj, numirea noului subprefect al județului Sălaj, Florin Florian – propunerea PSD, se va face în cursul săptămânii viitoare. 

„Învestirea în aceste funcții de demnitate publică reprezintă în primul rând asumarea unei imense responsabilități. Le-am transmis acestora, în cadrul ceremoniei de învestire, că funcția de prefect si subprefect nu este un cadou politic, ci reprezintă un angajament serios pe care l-au luat în fața Guvernului României și a cetățenilor, pe care trebuie să îl onoreze exemplar. Începând de azi fiecare dintre ei trebuie să își asume pe deplin rolul constituțional ce le revine și să fie un factor de echilibru politic și administrativ“ – a transmis ministrul Lucian Bode.

Ministrul Bode a menționat că de modul în care actionează vor depinde bunul mers al lucrurilor, dar mai ales siguranța cetățenilor și a comunităților!

„De aceea, reacțiile trebuie să fie eficiente si profesioniste, fără blocaje sau disfuncționalități în procesul de coordonare, de comunicare și de aplicare a măsurilor. Traversăm în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere pandemic și este nevoie de efortul comun al tuturor instituțiilor statului pentru a o gestiona cu rezultate pozitive. Îi felicit pe cei care azi au depus jurământul de învestitură, jurământ care îi obligă să își îndeplinească cu onoare și responsabilitate misiunile viitoare și le doresc mult succes în activitate!“ – a mai precizat ministrul Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *