Proiect de lege UDMR: Reintroducerea vânătorii la ursul brun pentru a proteja viața

A fost reintrodusă vânătoarea la ursul brun – proiect depus parlamentarii UDMR menit să protejeze în primul rând viața umană, anunță senatoarea UDMR, Kovacs Irina.

Marți, 03 octombrie, parlamentarii UDMR, printre care și deputatul Seres Denes și senatoarea Kovacs Irina, au depus o inițiativă legislativă semnată de alți 100 de parlamentari  care stabilește controlul populației de urs brun. Vânătoarea exemplarelor de urs brun se va face pe baza unei cote stabilite pe baza unor studii realizate de institutele de cercetare şi universităţile din România.

Inițiativa legislativă propune o cotă de prevenţie de 426 de exemplare şi o cotă de intervenţie de 55 de exemplare, iar judeţele unde se pot recolta aceste exemplare sunt stabilite în funcţie de numărul şi valoarea atacurilor asupra culturilor, gospodăriilor, respectiv numărul de atacuri asupra oamenilor.

23 de județe sunt afectate de atacul urșilor inclusiv județul Sălaj unde s-au înregistrat atacuri asupra gospodăriilor (ex. atacurile semnalat în Marca- Huta unde un urs a ucis două bovine și din Zalha unde ursul a ucis mai multe oi și a atacat și gospodarii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *