Proiect educațional transfrontalier între Școala Gimnazială Letca și Republica Moldova – Ursulețul călător

Un proiect care leagă două țărișoare ca două suflete România-Moldova – proiect  de parteneriat educațional transfrontalier se conturează între doua scoli Școala Gimnaziala Nr. 1 Letca – Sălaj România și Ip Gimnazium „Stefan cel Mare si Sfânt” din Navîrneț Republica Moldova – „Ursulețul călător’’.

Cele doua doamne coordonatoare Temeș Carmen Viorica si Grădinaru Viorica intenționează să lege prietenii intre copiii din cele doua scoli si in acelasi timp  sa ofere posibilitatea instituțiilor educaționale să colaboreze, împărtășind si confruntand idei, practici sau metode de lucru prin intermediul platformelor web de comunicare la distanță.

 

În acest sens proiectul a debutat cu ,,salutul virtual al ursuleților Tedy (Mo) si Barni (Ro)- moment in care  copiii celor două clase implicate s-au cunoscut adresându-și si răspunzând cu mare interes la întrebări.

Împreună cu copii s-a realizat un colet in care ursulețul Barni împins de curiozitatea lui nemărginită pleacă  peste dealuri încovoiate și lunci somnoroase,  trece chiar și o apă învolburată sa ajungă la prietenii de peste Prut .

Copiii de la Școala Gimnaziala Nr. 1 Letca-Sălaj pregătesc și pun in bagajul ursulețului „Barni” mici surprize dulci pentru copiii din instituția parteneră.

„Așteptăm cu brațele deschise ursulețul de peste Prut care o să sosească în curând la noi în vizită. Ne bucurăm de implementarea acestui proiect care ne oferă șansa de a lega prietenii între copii, între instituții și între cadrele didactice, ne învață să fim mai prietenoși, mai toleranți, generoși și ne motivează pe toți să ne implicăm și să participăm și la alte proiecte”, ne-a transmis Temeș Carmen Viorica, cadru didactic la școala din Letca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *