Proiecte în valoare de 140 miloane euro pregătite pentru accesarea de fonduri europene în noul exercițiu financiar

După întâlnirea de săptămâna trecută cu echipa Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, împreună cu colegi din cadru instituției, au avut astăzi, 9 februarie, o nouă întâlnire, în format online, cu directorul Marcel Boloș.
În cadrul întâlnirii de astăzi au fost identificate proiecte pentru dezvoltarea municipiului, urmând ca acestea să fie prioritizate. Proiectele vizează domenii precum ✅mobilitate urbană, ✅amenajarea de spații verzi, ✅creșterea eficienței energetice pentru clădiri publice și rezidențiale (blocuri), ✅infrastructură școlară, ✅digitalizare și ✅dezvoltare economică.
Pentru pregătirea de proiecte finanțabile în cadrul Programului Operațional Regional, reprezentanți ai Primăriei și ai ADR-NV vor avea întâlniri consultative regulate, în cadrul cărora vor fi discutate aspecte cu privire la eligibilitatea proiectelor, stadiul de pregătire a documentațiilor tehnico-economice și eventuale probleme (inclusiv cele referitoare la condiții de eligibilitate).
O nouă întâlnire între reprezentanții administrației publice și conducerea ADR-NV va avea loc săptămâna viitoare.
„Există stabilit un portofoliu de proiecte, iar valoarea lor va depășii cele circa 100 de milioane de euro atrase în primul mandat. Preocuparea noastră este să nu pierdem nicio oportunitate de a aduce bani europeni în Municipiul Zalău”, a declarat primarul Ionel Ciunt. 
„Încă de la prima întâlnire cu conducerea ADR N-V am stabilit un calendar concret în ceea ce privește acțiunile de urmat pentru a obține cât mai multe fonduri europene din exercițiul financiar 2021-2027. Primăria Mun. Zalău are în pregătire proiecte în valoare de 140 milioane euro, adică 857 milioane lei. Vor fi depuse proiecte atât pe POR (Programul Operațional Regional), cât și pe PNRR (Programul Național de Reziliență și Redresare)”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel – coordonatorul proiectelor pe fonduri europene în Zalău. 
Viceprimarul Nicolae Fazakas – președinte al Comisiei de studii, prognoze economico sociale, buget, finanțe, a declarat că: „Particip cu interes la aceste întâlniri, iar în această perioadă creionăm investițiile pe care urmează să le realizăm din fonduri europene. Majoritatea proiectelor de investiții derulate în Municipiul Zalău au ca sursă de finanțare fondurile europene, astfel că toate proiectele pe care le vom implementa vor contribui la creșterea calității vieții zălăuanilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *