Proiectele de investiții avansează în comuna Lozna. Urmează investiții noi de peste 3 milioane de euro

M

Încă din prima zi de la preluarea mandatului de primar, Alin Pocol împreună cu echipa din Primărie și-au propus să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă comunitatea din Lozna.

În cei șase ani care au trecut s-au realizat lucrări importante în Lozna, în fiecare sat aparținător, iar investițiilor continuă într-un ritm accelerat. Primarul Alin Pocol a câștigat în 2020 al doilea mandat de primar cu un scor de peste 85% din voturile valabil exprimate. 


Rețea de apă pentru satul Cormeniș

Alimentare cu apă în satul Cormeniș, este o investiție realizată cu bani de la bugetul local în parteneriat cu Compania de Apă Zalău. Se lucrează în prezent la rețea, care va fi în lungime de 6 kilometri cu stație de pompare și branșamente pentru fiecare gospodărie.

Capelă mortuară în Lozna

Primăria Lozna a demarat lucrările la prima capelă mortuară, amplasată în centrul comunal, urmând ca în anii următori să fie construite capele în fiecare sat.

Stadiul lucrărilor: s-a finalizat fundația și împrejmuirea, urmează ridicarea zidurilor.

În curtea capelei pe terenul în suprafață de 54 de ari va fi amenajat și un cimitir nou. Capela va fi finalizată până în luna noimebrie.

Microbuz școlar nou pentru elevii din comună

Primăria Comunei Lozna a achiziționat un microbuz școlar nou marca Volkswagen pentru transportul elevilor. Noul microbuz școlar este unul moder, foarte bine dotat, inclusiv cu aer condiționat.

Alimentare cu apă potabilă a localității Valea Loznei, prin PNDL 2

Primăria Lozna a accesat fonduri prin PNDL 2 pentru realizarea unei rețele de alimentare cu apă a satului Valea Loznei. Proiectuleste finalizat și se află în curs de predare de la constructor către Primărie.

În cadrul investiției au fost realizate: 8 kilometri de rețea, puț forat 40 m adâncime, stație de tratare a apei, rezervor de magazinare 150 metri cubi, branșamente la fiecare gospodărie.

Asfaltare străzi în comuna Lozna – prin PNDL 2

Primarul liberal Alin Pocol a câștigat trei proiecte pe PNDL 2, dintre care două sunt exclusiv pentru modernizarea și asfaltarea infrastructurii rutiere din comună.

Primul proiect tratează modernizarea și asfaltarea drumului comunal DC 30 – Lozna – Valea Loznei pe o lungime de 9,5 kilometri, dar și strada de acces pod spre Cormeniș. Lucrările de asfaltare au fost finalizate în proporție de 95%.

Zilele aceastea constructorul lucrează în satul Preluci la ziduri de sprijin și consolidare drum. În perioada următoare se va începe asfaltarea străzii din satul Cormeniș în lungime de 430 m. Se vor continua lucrările rămase de executat și la DC 30 astfel încât proiectul să fie finalizat. Proiectul prevede inclusiv șanțuri betonate, marcaj rutier și indicatoare rutiere.

Din cauza pandemiei și exploziei prețurilor la materialele de construcții, lucrările au fost încetinite, dar prin implicarea primarului, acesta a obținut promisiunea constructorului că lucrările vor fi finalizate cât mai repede.

Pasarela pietonală peste râul Someș urmează să fie recepționată

După mult timp așteptat și lupte birocratice, primarul Alin Pocol a reușit să predea constructorului amplasamentul pentru a putea fi finalizate și recepționate lucrările la pasarela pietonală din Cormeniș.

Comuna Lozna primește peste 3 milioane de euro prin Anghel Saligny 

Primarul Alin Pocol a reușit să obțină o sumă importantă prin Programul Național de Investiții, respectiv suma de 3,18 milioane euro pentru realizarea a două proiecte de investții:

  • 1. Modernizare și reabilitare infrastructură rutieră în comuna Lozna, lungime 7 kilometri
  • 2. Construire pod peste valea Loznei, în satul Preluci, lungime 12 metri, lățime 5,5 metri

„În această perioadă se lucrează la mai multe șantiere și urmărim să recepționăm investițiile finalizate. Am reușit să aduce la Lozna peste trei milioane de euro prin PNI Anghel Saligny pentru noi investiții importante.
Mă voi implica în continuare pentru dezvoltarea comunei noastre. Suntem atenți la nevoile cetățenilor și lucrăm intens pentru a reușii să atragem fonduri din toate sursele posibile, fie fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Urmărim ca prin fiecare proiect să creștem calitatea vieții în comuna Lozna”, a transmis primarul Alin Pocol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *