Revolta unui primar dintr-o comună din județul Sălaj împotriva excepțiilor invocate în sistemul educațional

Decizia Miniterului Educației de a interzice părinților și elevilor să nu înregistreze orele desfășurate în mediul online prin semnarea unei declarații pe propria răspundere a iscat o întreagă nemulțumire în rândul părinților, dar și a conducătorilor din administrațiile publice locale.

Unul dintre cei mai longevivi primari sălăjeni, Boncidai Csaba – primarul Comunei Pericei, printre cei mai performanți edili sălăjeni, a avut o reacție vehementă la noile măsuri adoptate în ultimele luni de ministrul Educației, Anisie.

„Parcă toată situația este răsturnată și totul s-a întors cu fundul în sus. Dacă luăm în considerare această zicală – Țara arde și baba se piaptănă -, înseamnă că suntem în aceeași situație la ora actuală. Zilele trecute citeam dintr-un cotidian sălăjean că Ministerul Educației vrea să oblige părinții și elevii să semneze o declarație pe propria răspundere că nu vor înregistra orele din oniline. 

Se pune întrebarea: În timpul pandemiei în țara asta cineva mai respectă legile și Constituția? Nu pot să înțeleg o treabă. Dacă învățământul este gratuit, cum se poate cere părinților să nu înregistreze o oră online? Dacă profesorul este plătit pentru aceste ore, cum poți să pretinzi ca să nu fie înregistrate? Să nu mai poți folosi, să nu mai poți să faci o repetiție cu copilul. 

Deci dacă pornim de la ideea că repetiția este mama învățăturii, punem copii în pandemie în situația de a nu mai avea posibilitatea de a repeta, să nu aibă posibilitatea de o încă încercare, să nu aibă posibilitatea să aprofundeze în totalitate informațiile predate online. 

Fac un apel, dacă învățământul este gratuit, dacă profesorii sunt plătiți pentru orele online, atunci de ce se pune această severitate de nu se putea înregistra? Am convingerea că din pandemia de COVID trebuie să ieșim, am convingerea că trebuie să profităm la maxim ca să ne îndepărtăm de obiceiurile noastre și de îndeletnicirile noastre negative. 

Totuși prin treaba asta ca să nu înregistrezi ar trebuie să ne îndepărtăm și ar trebuie să ne vedem de treaba noastră.  Să avem în vedere că învățământul este gratuit, pentru munca prestată profesorul este plătit, atunci de ce nu se poate înregistra orele online?  De ce nu se poate creea posibilitatea ca și alți elevi să învețe datorită transmiterii online?”, a declarat pentru Monitorul de Sălaj, primarul Comunei Pericei, Boncidai Csaba.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *