REVOLTĂTOR| Un bărbat de 73 de ani, trimis acasă nevindecat din spital, cu două plăgi tăiate în picior

Un vârstnic de 73 de ani, pensionar și care a contribuit o viață întreagă la bugetul de stat și și-a plătit contribuția pentru sănătate a fost tratat superficial de medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Așa cum am prezentat și în articolele anterioare, Ziarul Monitorul de Sălaj continuă să prezinte cazuri medicale revoltătoare din cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj. Sălăjeni care s-au prezentat la UPU Zalău cu probleme medicale, dar care din păcate au fost tratați superficial și neprofesionist, au prins curaj și povestesc despre umilințele prin care au trecut atunci când s-au adresat Spitalului Județean.


O. T. de 73 de ani s-a prezentat la UPU Zalău după ce s-a înțepat în talpa piciorului. La data de 6 octombrie a fost internat pe Secția Chirurgie generală a Spitalului Județean de Urgență Zalău. A doua zi, pe 7 octombrie, medicul chirurg a recoltat probe de puroi din zona infectată a piciorului. Rezultatul a fost unul cumplit: bărbatul era infectat cu doi viruși periculoși – Ecoli și Stafilococ auriu. Familia susține că virușii i-ar fi contactat din spital pentru că ustensilele medicale nu ar fi fost corect dezinfectate.

De menționat este și faptul că bărbatul suferă de diabet tip II și are probleme cardiace, astfel că cele două operații de la picior netratate îi agravează situația. Dacă nu se intervine la timp, pacientul riscă să-i fie amputată laba piciorului.

După 11 zile petrecute cu chinuri în spital, și după două operații suferite la picior, medicii l-au externat fără nicio remușcare, chiar dacă rănile erau deschise și problema medicală nu a fost rezolvată.

Tratat cu superficialitate și lipsă de profesionalism, medicii sălăjeni i-au recomnadat pacientului să  meargă la specialiști din Cluj, pentru că medicii sălăjeni nu pot face mai mult sau nu au vrut.
Așa se face că bărbatul a fost externat din spital la data de 17 octombrie, cu două bacterii periculoase, și cu diagnostic – gangrenă la picior.


Familia amenință că va da în judecată spitalul dacă starea pacientului se agravează

Familia vârstnicului este nemulțumită de modul superficial în care tatăl lor a fost tratat și de faptul că a fost externat cu plăgi deschise care necesită supraveghere medicală permanentă. Familia mai spune că va merge la specialiști din Cluj, dar în cazul în care situația se va agrava își rezervă dreptul de a da în judecată Spitalul Județean de Urgență Zalău și pe medicul chirurg care s-a ocupat de pacient. Familia mai spune că medicul chirurg a intervenit neprofesionist, și nu înțelege de ce pacientul a fost externat cu plăgi mari deschise, cu viruși în picior, știind că rănile necesită supraveghere medicală de specialitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.