Rostaș Ionel, infractorul care a violat o minoră a fost arestat preventiv după ce a condus drogat

Un bărbat de 40 de ani cercetat pentru comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, lovirea sau alte violenţe, distrugere, a fost arestat preventiv după ce a încălcat măsura controlului judiciar dată de procurorii PJ Zalău. 

Concret, Rostaș Ionel a fost prins de polițiștii din Huedin conducând autoturismul sub influența substanțelor interzisevea, deși îi era interzis să conducă. Rostaș Ionel se afla sub control judiciar și a încășcat deciziile procurorului, astfel că a fost arestat preventiv chiar înainte cu o zi de Crăciun. Rostaș Ionel a fost prins conducând autoturismul de către Poliția Orașului Huedin, fiind depistat sub influența drogurilor – cocaină.


Amintim că Rostaș Ionel este cercetat de procurorii zălăuani după ce a violat și sechestrat o tânără de 17 ani din Sălaj. Rostaș a violat minora în mai multe rânduri și a ținut-o sechestrată într-o locuință a unei persoane din orașul Huedin.

Minora a fost sechestrată, violată și supusă mai multor perversiuni sexuale timp de o noapte întreagă de către Rostaș Ionel de 40 de ani. Cazul a ieșit la suprafață după o plângere formulată de minoră la un post de poliție rural din Sălaj, astfel că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au preluat cazul.

Cercetările continuă pentru instrumentarea probatoriului și dovedirea faptelor reținute în sarcina suspectului.


Iată soluția Judecătoriei Zalău prin care Rostaș Ionel a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile:

„Admite propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău în dosarul penal nr. 1427/P/2020 privind pe inculpatul RI. În temeiul art. 242 alin. 3 C.pr.pen. rap. la art. 215 alin. 7 C.pr.pen. şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul RI, CNP recidivist, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin.1 şi alin. 3 lit. c C.pen., lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. b C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.pen., distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. rap. la art. 43 alin. 2 C.pen. şi cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., măsură luată prin Ordonanţa procurorului din data de 16.10.2020 şi prelungită prin Ordonanţa procurorului din 07.12.2020, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 230 C.pr.pen., se va emite mandatul de arestare preventivă la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Constată că nu se impune stabilirea unui onorariu pentru avocatul din oficiu desemnat pentru inculpat, av. Chende Ciprian din cadrul Baroului Sălaj. În temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.12.2020, ora 18:20, în prezenţa inculpatului şi în lipsa procurorului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *