Sălăjenii fac profit de 50% cu apartamentele pe care le cumpără la Cluj

Locuințe cumpărate cu 40.000 de euro la Cluj-Napoca de către investitori din Sălaj au fost revândute apoi cu 60.000 de euro.

În ultimii ani, foarte mulți sălăjeni au cumpărat locuințe în Cluj- Napoca pentru a le închiria sau pentru a le revinde după câțiva ani, cu un profit aproape sigur și consistent.

„Au dat pe apartamente cu o cameră 40.000 de euro, acum le vând cu 60.000 de euro. Profitul e bun. Unii le închiriază. În multe cazuri sunt probleme de calitate la construcții, mai ales la cele noi. Sunt foarte scumpe, dar calitatea lasă de dorit”, spune reprezentantul unei agenții imobiliare din Zalău.

Și în reședința de județ a Sălajului locuințele s-au scumpit. Sunt garsoniere la 30.000 de euro, apartamente cu 2 camere la 50.000, cu 3 camere la 60.000, cu patru camere, la 80.000.

De ce se scumpesc apartamentele în Zalău

Agenții imobiliari și constructorii explică situația ca urmare a creșterii semnificative a prețurilor la materialele de construcții. „Se cumpără, credeți-mă. Sălăjenii construiesc. Lumea se plânge că nu are bani, are, uitați-vă cât se construiește în Zalău!”, afirmă inginerul constructor I. Ardelean.

„Uitați ce criză este, prețurile urcă de la o lună la alta! Bine, să nu uităm de scumpirea energiei. Avem clienți care și-au vândut garsoniera pentru a se muta la apartament. Acum se gândesc să revină la garsonieră din cauza scumpirii energiei, a gazelor și curentului. Un apartament mare, o casă de sute de metri pătrați înseamnă costuri de întreținere foarte mari în fiecare lună.

Tarifele la energie cresc și ele periodic. Există și clienți care au cumpărat terenuri, s-au apucat de construit, dar nu mai au bani să finalizeze casele din cauza scumpirii materialelor. Acum stau și așteaptă. Banii luați împrumut din bancă s-au terminat, investiția e blocată”, spune un director de vânzări al unei agenții din Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *