Un antreprenor din Sălaj atrage IT-iștii cu salarii “ca la Cluj”

Antreprenorul Paul Gabriel Pasztor a dat startul unei campanii de recrutare de informaticieni care să lucreze, din orașul Șimleu Silvaniei, dar pentru clienți din SUA pe salarii la nivelul celor practicate în domeniu la Cluj-Napoca.

Pachetul salarial este unul la nivel de Cluj, cu bonuri de masă, posibilitatea de a lucra de la distanță, iar recomandările sunt apreciate, susține asociatul unic al companiei Dot Design Studio (DDS). Pasztor a înființat la Șimleu firma Mind Grid, specializată în învățământ în domeniul cultural.

El este implicat în centrul IT MindHub din localitate, fiind și fotograf profesionist. Pozițiile vizate la DDS sunt Active Directory/Azure (Senior) Analyst; Storage and Backup (Senior) Analyst; SQL Database (Senior) Admin; Oracle Database (Senior) Admin; Network Data & Security / Voice (Senior) Analyst.

Cinci dintre angajații DDS lucrau deja din Șimleu în 2020, strategia fiind recrutarea de absolvenți în domeniu de la Cluj-Napoca sau Oradea care să se întoarcă acasă pentru a lucra de la distanță, pe salarii foarte bune, pentru clienți din SUA și Canada.

Pasztor vrea să creeze la Șimleu un centru regional IT, primul pas fiind concretizarea MindHub, un loc în care copiii din oraș sunt inițiați în bazele programării pe computer și lucrează la aplicații sau proiecte cu roboți. Șimleul a devenit franciza MindHub nr. 1 din România, peste București, Cluj sau Brașov, având cei mai mulți copii.

Următorul pas va fi deschiderea unei școli de web development în oraș pentru tinerii care nu urmează neapărat o facultate. DDS are sediul la Cluj, cu 13 angajați în 2020, fiind specializată în activități de realizare a softului la comandă. Aceasta a înregistrat o cifră anuală de afaceri de 3,1 milioane de lei, cu un profit net de 0,8 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *