Sălăjenii se pot programa pentru vaccinare/ STS anunță că a operaționalizat platforma dedicată campaniei de vaccinare

În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze.

Care sunt persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă

Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  1. beneficiarii din centrele sociale
  2. persoanele care au peste 65 de ani
  3. persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  4. persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

Populaţia judeţului Sălaj pe grupe mari de vârstă la nivelul anului 2017: grupa de vârstă între 0-14 ani  – 39.206 persoane; între 15-64 ani – 166.576 persoane; vârsta de 65 ani şi peste – 40.382 persoane. Datele actualizate și care vor fi centralizate la nivelul Prefecturii Sălaj arată că ar fi vorba de peste 50.000 de sălăjeni cuprinși în etapa a doua de vaccinare.

Prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș, dar și șeful Poliției Sălăjene, Marius Stupar, au declarat că se vor vaccina împotriva COVID-19 și că recomandă tuturor sălăjenilor să o facă, pentru că doar așa putem ăune stop pandemiei și să revenim cu toții la o viață normală.

Și prefectul, dar și comandantul Poliției au mai spus că dacă se impune se vor vaccina fără nicio ezitare în mod public pentru a transmite un semnal de încredere cetățenilor.

Campania de vaccinare etapa a doua va demara duminică, 17 ianuarie la nivelul celor patru centre de vaccinare din județul Sălaj. În prima etapă de vaccinare destinată exclusiv angajaților din sistemul medical și social, doar un număr de 1.676 de persoane s-au vaccinat la nivelul Sălajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *