Sălajul va beneficia de o Strategie de Dezvoltare pentru perioada 2021-2027

📈 Consiliul Județean Sălaj a fost astăzi, 7 iulie 2021, gazda dezbaterii publice pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a județului în perioada 2021-2027, precum și a unui plan de măsuri bazat pe criterii de prioritizare a investițiilor în sectoare precum infrastructură, sănătate, educație și asistență socială.

 

➡ „Ne-am întâlnit astăzi cu scopul de a începe dezbaterile pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sălaj. Un studiu care trebuie să cuprindă atât oportunitățile pe care le avem, cât și o viziune mai corectă asupra viitorului comunității noastre. Mă bucur că au dat curs invitației reprezentanți ai mediului de afaceri, primari, consilieri județeni, ONG-uri, instituții publice, astfel încât această strategie să fie ancorată cât mai bine în realitatea societății. Totodată, vreau să subliniez că sunt onorat că acest document va fi întocmit de către o echipă de specialiști din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, printre care se numără și domnul profesor universitar dr. Călin Emilian Hinţea, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Cu siguranță, specialiștii vor elabora o strategie care va da șansa fiecărei comunități la o dezvoltare echilibrată și durabilă”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

 

➡ Potrivit datelor furnizate de către prof. dr. Călin Emilian Hințea, cea mai provocare pentru județul Sălaj o va reprezenta atragerea resurselor umane, a forței de muncă, fiind în concurență directă cu orașe precum Oradea sau Cluj-Napoca. ”Sălajul are avantajul de a fi poziționat foarte bine în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, a doua ca importanță din țară după București. A reușit să reducă din decalajul avut față de județele Cluj sau Bihor în ce privește Produsul Intern Brut, iar apropierea față de autostrada Transilvania va oferi Sălajului oportunități de dezvoltare nemaiîntâlnite”, a precizat decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

 

➡ Cristian Lazăr, director resurse umane în cadrul Michelin Zalău, a solicitat ca în viitoarea strategie să fie cuprins și un plan de dezvoltare a transportului în comun, care să permită cât mai multor cetățeni din mediul rural un acces facil către locurile de muncă create în Municipiul Zalău. De asemenea, reprezentanții multinaționalelor Michelin și Tenaris au transmis că și-ar dori creșterea calității vieții în județul Sălaj, mai multe oportunități pentru a petrece timpul liber și o mai bună corelare a rețelei de învățământ cu solicitările din piața muncii. ”Dezvoltarea județului trebuie să se bazeze pe trei componente foarte importante: Educație, Cultură și Sănătate”, a completat Codruța Hodrea, Manager în relația cu comunitatea din partea TenarisSilcotub.

🇪🇺 Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sălaj pentru perioada 2021-2027 face parte dintr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *