Vezi ce face un deputat sau senator în vacanța parlamentară

Deși foarte mulți români consideră că vacanța parlamentară înseamnă zilele libere, senatorul Cosmin Viașu explică ce face cu adevărat un parlamentar în pauza dintre două sesiuni parlamentare.
„Zilele acestea am văzut în presă multe articole cu titluri ca „Parlamentul intră în vacanță până la 1 septembrie” și asta m-a determinat să clarific pentru alegătorii mei (și nu numai) ce înseamnă de fapt această așa-zisă vacanță.
Este perioada dintre două sesiuni ordinare, în care se lucrează, însă după un alt program. Așadar, există munca în teritoriu, munca în grupul parlamentar și munca în comisiile permanente. De asemenea, există și sesiuni extraordinare de lucru, ca și cea deja anunțată în luna iulie, pentru adoptarea proiectului de lege privind desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție, după primirea avizului Comisiei de la Veneția.
Concediul propriu-zis al parlamentarilor se rezumă la 8 zile pe sesiune parlamentară, respectiv 16 zile pe an. Am ținut să desființez acest mit al „vacanței parlamentare ” pentru a contribui la o informare corectă referitoare la această chestiune, care văd că lipsește în spațiul public, și pentru a vă asigura că dezideratul meu principal este acela de a vă reprezenta cât mai bine în Parlamentul României”, transmite senatorul USR Sălaj, Cosmin Cristian Viașu
Programul de lucru al Cabinetului senatorial Cosmin Cristian Viaşu, situat în Zalău, str. Parcului, nr.4, va fi ín perioada următoare astfel:
Marți – între orele 11:00: 15:00
Miercuri – între orele 11:00 – 15:00
Joi – între orele 11:00 – 15:00
„Vă aşteptăm! Ne puteți contacta şi telefonic dacă doriti la numărul de telefon: 0790101382”, transmite senatorul Viașu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *