Șapte dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis

Poliţiştii din Sălaj au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute activităţile de supraveghere a traficului rutier, context în care au constatat mai multe infracţiuni la regimul circulației rutiere. Unul dintre conducătorii auto avea o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Prima infracțiune a fost constatată de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, sâmbătă, 19 decembrie a.c. Un tânăr de 30 de ani a fost oprit în trafic în timp ce conducea autoturismul pe strada 22 Decembrie a.c. 1989. Verificările efectuate de polițiști au stabilit că acesta avea permisul de conducere reținut pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

►În aceeași zi (19 decembrie a.c., ora 19.08), poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier  au identificat în localitatea Derșida un sătmărean de 42 de ani, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►O oră mai târziu (19 decembrie a.c., ora 20.00), un sălăjean, în vârstă de 50 de ani, a fost identificat în timp ce conducea un ATV pe Drumul Comunal 20 A, prin localitatea Verveghiu, fără a poseda permis de conducere. Din verificări s-a stabilit că autovehiculul nu era nici înmatriculat/înregistrat.

►Abateri de la normele rutiere au constatat și polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda. Un clujean a fost depistat în trafic, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 109 F, prin localitatea Gâlgău, cu viteza de 142 KM/h. Verificările efectuate au stabilit că șoferul avea permisul de conducere suspendat.

►În noaptea de 19 spre 20 decembrie a.c., la ora 00.20, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit în trafic pe Drumul Județean 108 B, prin localitatea Brâglez, un tânăr de 29 de ani, din comuna Surduc. Șoferul fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►După-amiază (20 decembrie a.c., ora 15.07), pe strada Horia, din localitatea Cehu Silvaniei, un bărbat de 42 de ani, din Cehu Silvaniei, a fost depistat de polițiștii din Cehu în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultima faptă a fost constatată, duminică, 20 decembrie a.c., de polițiștii Secției 5 Politie Rurală Hida. La ora 22.52, polițiștii au  fost sesizați prin apelul de urgență 112, despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Chechiș, soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat șoferul autoturismului implicat în evenimentul rutier, în persoana unui bărbat din județul Maramureș.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităților de parchet competente cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *