Şase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constatate de poliţişti

Poliţiştii din Sălaj au continuat activităţile pentru supravegherea traficului rutier şi în cursul zilei de ieri, context în care au constatat şase infracţiuni la regimul circulaţiei.

►Prima infracţiune a fost constatată de poliţiştii Postului de Poliţie Şimişna, la data de 29 decembrie a.c., ora 11.00. Un adolescent de 16 ani a fost depistat în timp ce conducea un moped pe Drumul Judeţean 108S, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că mopedul nu era nici înmatriculat/înregistrat.

A fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat.

►În aceeaşi zi, la ora 11.38, poliţiştii Postului de Poliţie Mirşid au identificat un minor de 13 ani, care conducea autoturismul prin localitatea Popeni. Pasageră în autoturism se afla proprietarul maşinii, o femeie, în vârstă de 60 de ani, care i-a încredinţat autoturismul minorului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu are acest drept.

►Ultimele fapte au fost constatate seara, în jurul orei 15:30. Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit, pentru control, pe strada Maxim Gorki, din municipiul Zalău, un autoturism, condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Meseșenii de Jos.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, din verificări s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare, principalul obiectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj fiind siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *