SCM Volei Zalău a ajuns la un acord cu tehnicianul sud-american Horácio Dielo

Echipa de volei a Zalăului face mişcări importante pe banca tehnică. Conducerea clubului a ajuns la un acord cu argentinianul Horácio Dielo, un tehnician de top în lumea voleiului. Contractul este valabil până în vară, cu posibilitate de prelungire.

Antrenorul secund al Naţionalei Argentinei, Horácio Dielo a reușit în această vară s-a se claseze pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia. În vârstă de 58 de ani, tehnicianul sud-american Horácio Dielo are o carieră bogată pe banca tehnică, respectiv o experienţă de peste 30 de ani ca antrenor la echipe de top din întreaga lume.

Horácio Dielo a condus Naţionala de Junioare a Argentinei (1997 – 1998), Naţionala de tineret (1999 – 2003) şi actualmente este secundul selecţionerului Marcelo Mendez la echipa Națioanlă a Argentinei. Echipa Argentinei cu Mendez și Horácio ep banca tehnică a ajuns la Olimpiada de la Tokyo până pe podium, obținând medaliile de bronz. În perioada 2010 – 2013 şi în perioada 2017 – 2018, argentinianul a fost selecţionerul Naţionalei Columbiei.

Horácio Dielo a antrenat echipe de club din Argentina, Brazilia, Turcia, Franţa şi România. În sezonul 2005 – 2006, sud-americanul a pregătit formaţia Petrom Ploieşti cu care a devnit campionă națională. Lotul condus atunci de tehnicianul Horácio îl avea în componență și pe actualul manager de la SCM Zalău, Adrian Feher.

„Mă onorează această colaborare și sunt bucuros că a acceptat propunerea clubului nostru. Eu am mai colaborat cu Horácio Dielo la Petrom Ploiești când împreună am cucerit titlul naţional. Horácio Dielo este un antrenor bun, care cu siguranţă o să ajute mult echipa”, a declarat managerul Adrian Feher.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *