Secretar de stat Bogdan Ilea: Construim un pavilion de 300 de locuri la Penitenciarul Gherla

 

În ședința de Guvern de azi 14 decembrie, la care secretarul de stat Bogdan Ilea a fost desemnat să reprezint Ministerul Justiției, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui pavilion cu 300 de locuri de cazare la Penitenciarul Gherla.

România și-a asumat printr-un memorandum cunoscut sub denumirea de Memorandumul Rezmives, obligația de a crește standardele de cazare a persoanelor private de libertate, astfel încât să se asigure condiții de detenție în standardele CEDO, respectiv cu asigurarea unui spațiu minim de 4mp/deținut.

Pavilionul va include, alaturi de facilități de cazare și facilități pentru activități sportive, un coridor pentru primirea persoanelor private de libertate, care va asigura îmbunătățirea funcționalității penitenciarului în ansamblu.

„Echipa Ministerului Justiției are o preocupare continuă și atenta pentru toate problemele instituțiilor din coordonarea Ministerului, atât cele care implică intervenții legislative cat și cele care implică investiții în condițiile materiale”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea. 

One thought on “Secretar de stat Bogdan Ilea: Construim un pavilion de 300 de locuri la Penitenciarul Gherla

  1. Super, sa va faceti loc politrucilor.Numa ca la cati trebe sa intre la carcera dintre voi, 300 cam putine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *