Secția Pneumologie condusă de medicul Gabriel Găvriluț, o echipă de profesioniști

🏥#Pneumologia este o ramură a medicinii care studiază aparatul respirator în condiții normale și patologice și include depistarea, diagnosticarea, tratarea – prin mijloace nechirurgicale – și recuperarea bolnavilor care suferă de boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului, prin mijloace nechirurgicale.

🩻#Secția #Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău funcționează în sistem pavilionar, în locații situate pe strada Tudor Vladimirescu nr. 34 ( Secția Pneumologie) și pe strada Păcii, nr.10 (Dispensarul de pneumoftiziologie). Dispune de 75 paturi organizate în compartimentele Pneumologie acuți, Recuperare respiratorie și Pneumoftiziologie. În prezent, șase paturi sunt destinate tratării pacienților cu forme severe de COVID-19, care necesită ventilație non- invazivă.

În cadrul Secției există, de asemenea, două cabinete de consultații în cadrul ambulatoriului de specialitate, un dispensar de pneumoftiziologie, un cabinet explorari functionale și unul de radiologie.

👨‍⚕️👩‍⚕️ #Echipa are în componență #profesioniști în domeniul pe care îl reprezintă, medicii pe care îi întâlnești în Secția Pneumologie oferind #mai #mult #decât #un #consult și focusându-se pe profesionalism și #empatie față de pacienți. Secția este coordonată de către medicul primar #Găvriluț #Gabriel Ioan, căruia i se alătură medicul primar Găvriluț Amalia Ioana, medicul primar Burian Vasile Alexandru, medicul primar Beko Elisabeta, medicul primar Szekely Alexandru, medicul specialist Laza Amalia Mihaela, iar în cadrul Dispensarului TBC, medicul primar Csosz Erzsebet. Fiecare dintre aceștia are competențe în endoscopie bronșică, explorări funcționale, somnologie, ventilație non-invazivă, ecografie, tabacologie.

Echipa este completată cu 28 asistenți medicali în secție, doi asistenți medicali în ambulatorii, trei asistenți medicali în dispensarul de pneumoftiziologie, doi asistenți radiologie, doi registratori medicali, 17 infirmiere și îngrijitori de curățenie.

🩺#Experiența cadrelor medicale din Secția Pneumologie se reflectă în diagnosticarea corectă și tratamentele oferite, astfel încât să pacienții să obțină rezultatul dorit în cel mai scurt timp. #Serviciile #asigurate sunt deopotrivă consultații medicale, radiografii pulmonare, explorări funcționale respiratorii: spirometrie, body-pletismografie și DLCO, polisomnografie, ecografie toracică, toracocenteze ecoghidate diagnostice si terapeutice, examen spută ABG și BK, fibrobronhoscopie și biopsie endobronșică, tabacologie și consultații stop-fumat.

👨‍⚕️👩‍⚕️ Întregul colectiv al Secției Pneumologie are ca #perspective îmbunătățirea și dezvoltarea serviciului de explorări funcționale, dezvoltarea compartimentului de reabilitare respiratorie, a serviciului de endoscopie bronsică cu biopsie transbronșică, criobiopsie, bronhoscopie interventională, examinare în AFI (autofluorescență) pentru diagnostic precoce în neoplasmul bronhopulmonar, puncții transcutanate ecoghidate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *