Senatorul Cristian Lungu cere Guvernului să nu închidă piețele pentru producătorii autohtoni

Cer Guvernului să nu închidă piețele pentru producătorii autohtoni, în timp ce marile magazine străine rămân deschise!

Închiderea piețelor agro-alimentare nu este o soluție. Faptul că unii nu respectă regulile în piețe nu trebuie să se răsfrângă asupra tuturor. PMP propune organizarea urgentă de piețe volante în cartiere, în spații deschise, dar bine amenajate, fără niciun cost pentru producătorii direcți de produse agro-alimentare.
După un an agricol extrem, producătorii români de legume și fructe, dar și cei de produse lactate sau preparate din carne, abia dacă își mai pot trage sufletul. Perioada dinaintea sărbătorilor de Crăciun este una pe care producătorii agricoli au așteptat-o mult timp pentru a-și mai recupera din pierderi. Este perioada aprovizionării gospodăriilor cu legume și fructe pentru iarnă, cu varză, ceapă, cartofi. Producătorii acestor mărfuri nu pot rămâne cu ele în câmp, nici cumpărătorii nu pot fi obligați să achiziționeze din supermarketuri, aduse din import, în cele mai multe cazuri.
În 30 de ani, producătorii agricoli români nu au beneficiat de niciun fel de sprijin pentru a-și dezvolta micile afaceri și implicit, pentru a crea o piață internă importantă. Nu s-au construit centre regionale de colectare, nu s-a investit suficient în sistemul de irigații.

Producătorii care nu sunt organizați în cooperative nu pot vinde marfa en-gros către supermarketuri. Acum, prin închiderea piețelor, lovitura pe care ar primi-o le-ar fi fatală. Trebuie să găsim soluții!

(p)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *