Victorie pentru industria HORECA! Tribunalul Bacău a anulat închiderea restaurantelor și cafenelelor

Victorie uriașă pentru industria HORECA. Judecătorii din Bacău au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele.

“Instanța a dispus măsuri graduale din partea CJSU în pandemie. Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Horeca, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităților și abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecințe dintre cele mai nefaste.

La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții Horeca, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții Horeca au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi.

E un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori, dar și în privința elaborării unui plan coerent și eficient de măsuri anti-Covid19, care să nu ducă la faliment afacerile locale și-așa lovite de pandemie” a spus Valentin Ivancea, presedinte CJ Bacau, potrivit bacau.net.

Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă și poate fi contestată. Totodată, judecătorii au cerut emiterea unei noi hotărâri care trebuie să conțină măsuri treptate de combatere a pandemiei în privința industriei locale Horeca.

Unul dintre cei mai buni avocați sălăjeni susține că un astfel de demers este relativ simplu.

„Reprezentanții HORECA din Sălaj, dacă doresc să obțină o hotărâre similară trebuie să apeleze la un avocat care să formuleze o acțiune în anulare în contencios administrativ de anulare a hotărârii CJSU Sălaj. Întâi se formulează o procedură prealabilă și după maxim 30 de zile (sau mai repede) se introduce acțiunea în anulare în contencios administrativ”, a declarat avocatul Balog Robert

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.