Senatorul USR; Bob Virgil, anunță că vor fi anulate amenzile date pentru necompletarea FLP

Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intrau în țară trebuiau să completeze formularul digital de intrare în România (FLP), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Persoanele care se prezintau la punctele de trecere a frontierei fără formular aveau obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Senatorii au votat o lege prin care practic au anulat amenzile date românilor care nu au completat acest document la intrarea în țară.

„Ieri s-a votat în senat anularea amenzilor contravenționale aplicate în baza art.4 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România
Mai simplu, amenzile pentru necompletarea formularelor FLP primite la intrarea în țară, abuzive, au fost anulate. Cei care sunt în procese sau sunt în debit cu ele, nu mai trebuie să le plătească, iar cei ce le-au plătit trebuie să facă cerere ca să li se restituie banii în termen de 40 de zile.
Asta e vestea buna ! Pentru curiosi, a ieșit și oleacă de circ, fiecare partid încercând să se laude că el a avut inițiativa de a scăpa românii de aceste amenzi. Încă nu mă dumiresc unde am intrat. Totuși, nu și-au pus problema cine e vinovat pentru ele? USR cu siguranță nu.
Înainte de a fi în parlament, au venit mai mulți prieteni și cunoștințe să mă roage să le fac plângeri contraventionale, fiecare amendă fiind de 2.000 de lei. Una dintre persoane are peste 10 amenzi, fiindcă a trecut vama de mai multe ori pe lună. Am facut câteva zeci de plângeri gratuit, deoarece nu am încercat niciodată să speculez necazul omului. Dar nu si-a pus nimeni problema că cei care au dat bani pentru a fi reprezentați de avocați în procese, nu vor avea de unde să-și recupereze paguba.
Mai mare dragul să-i vezi cum se întreceau în a-și declara dragostea pentru popor!
Și, ca să nu se dezmintă, acest guvern USL care arunci când dă cu o mână ia neapărat cu cealaltă, tocmai a propus prin Oronanță de Urgență mărirea amenzilor pentru neplata rovinietei la dublul valorii ei anuale-amendă minimă și de patru ori valoarea ei-amenda maximă. La ce drumuri avem, nici nu e de mirare!
În loc să reducă TVA-ul și accizele la carburanți, cum fac alte țări pentru a micșora prețul acestora, ai noștri s-au gândit să mărească amenzile. Păi banii pentru tichete sociale trebuie să vină de undeva, nu?”, transmite senatorul USR Sălaj, Bob Marius Virgil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *