Senatorul USR Bob Virgil anunță din Parlament că s-a făcut dreptate pentru PFA-uri

Un proiect de lege USR prin care activitatea PFA va fi recunoscută ca vechime în muncă și vechime în specialitate a fost adoptat de Parlament.

„De când este în Parlament, USR a încercat mereu să facă lucrurile pentru care a fost trimis de oameni acolo. De multe ori am reușit în pofida faptului că suntem puțini, iar vechile partide ne pun piedici de toate felurile. Ce mai, PNL nu-și mai susține nici propriile proiecte de când s-a aliat cu PSD!
Cu toate acestea, proiectul de lege depus de colegii Beniamin Todosiu și Andrei Postică vine să facă dreptate celor peste 400.000 de PFA-uri din România. Până acum, nu le era luată în considerare perioada în care au lucrat pe cont propriu, ceea ce atrăgea o discriminare atunci când voiau să participe la un concurs pentru un post la stat.
De acum, va fi considerată vechime în muncă și, după caz, vechime în specialitate perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale.
Urmează ca după ce Presedintele promulgă legea, românii care au muncit ca PFA-uri să poată beneficia de această măsură”, transmite senatorul USR, Bob Marius Virgil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *