Senatorul USR, Bob Virgil, critică în termeni duri metehnele politicienilor de la putere

Parlamentarul sălăjean Bob Virgil Marius, proaspăt devenit senator, critică coaliția de la guvernare pentru modalitatea în care structura de parchet înființată pe vremea lui Dragnea, a fost „desființată” și reînființată ca „o Mărie cu altă pălărie” în interiorul CCR.

„O zi urâtă pentru România, nu numai datorită războiului din vecnini, ci și datorită metehnelor celor ce nu vor ca DNA și DIICOT să le mai producă frisoane.
Am să încerc să nu fiu tehnic, pentru a fi înțeles de toată lumea. Ce este SIIJ? Secția pentru Investigare a Infracțiunilor din Justiție, adică o secție înființată de PSD, pe vremea lui Dragnea, susținută de cel poreclit Ciordache, specializată în cercetarea infracțiunilor judecătorilor, atât.
De ce a făcut asta Dragnea și compania? Pentru a lăsa DNA fără cazurile de mare corupție, deoarece în majoritatea infracțiunilor comise de judecători erau implicați și oameni politici, iar DNA i-a cam scuturat, dacă ne aducem aminte de Laura Kovesi. Vorbim de vechii oameni politici, să fim înțeleși, de aceea USR a fost cel mai vehement în desființarea acestui SIIJ. 
Am readus mânuțele galbene în parlament, folosite și atunci, S-a dovedit că aveam dreptate. la promisiunea forurilor europene și a organizațiilor prefesionale din justiție, actuala coaliție a propus o lege de desființare a acestei secții speciale, însă … atribuțiunile ei vor fi preluate de niște procurori selectați, ce vor investiga … tot infracțiunile din justiție. Prosteală pe față.
Bineînțeles că forurile europene s-au sesizat deja, însă până fac iar presiuni, până se trimit adrese, proceduri, mai trec anii, iar corupții primesc câte o gură de oxigen. Și de data asta USR PLUS s-a opus acestei mizerii, însă majoritatea hotărește.
Cehstiunea poate părea minoră, însă hai să ne uităm ce se întâmplă în orice stat în care nu funcționează separația puterilor în stat. Când justiția este supusă clasei politice, derapajul spre dictatură este simplu. Rusia este doar un exemplu.
Voi reveni cu explicații video”, a transmis senatorul USR-PLUS Bob Virgil-Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *