Senatorul USR, Bob Virgil: „Reforma Justiției și lupta anticorupție sunt domenii în care nu s-au făcut progrese”

Senator și vicepreședinte al Comisiei juridice din Senat, sălăjeanul Bob Marius Virgil, de profesie jurist, se declară nemulțumit de legile justiției propue de actualul ministru liberal Cătălin Predoiu.

Senatorul Bob Virgil spune că aceste legi au intrat deja în vizorul Consiliului Europei și trebuie modificate în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO.

Mai mult, USR a depus mai multe amendamente pentru înlăturarea influențelor politice asupra Justiției.

„Așa cum vă spuneam nu demult, legile justiției propuse de ministrul Predoiu au întrat în vizorul Consiliului Europei care cere României sa le modifice astfel încât acestea să fie conforme cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO.
Reforma Justiției și lupta anticorupție sunt domenii în care nu s-au făcut progrese semnificative iar desecrectizarea sumelor de bani publici pe care partidele le plătesc presei ar fi un mare pas spre transparență.
USR a depus amendamente foarte importante la aceste legi, care vizează în primul rând înlăturarea influențelor politicului în Justiție, printre care obligativitatea avizului CSM la numirea procurorilor șefi, alegerea membrilor CSM prin scrutin universal, eliminarea posibilității ca procurorii șefi ai DNA și DIICOT să infirme anchetele subalternilor lor.
Vom face tot posibilul ca aceste legi să nu treacă în Parlament decât în forma coerentă cu principiile de care vorbeam”, transmite senatorul USR PLUS Sălaj, Bob Marius Virgil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *