Sindicat al poliţiştilor îi cere lui Bode să îşi “declasifice” teza de doctorat

Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul”, în mod oficial, îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să îşi “declasifice” lucrarea de doctorat şi să o supună la “proba plagiatului, prin CNATDCU”. În plus, sindicatul a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că oferă 950 de lei pentru teza de doctorat a şefului MAI, scriu jurnaliștii de la epochtimes-romania.com

Anunţul vine ca reacţie la scandalul generat pe tema acuzaţiilor că premierul Nicolae Ciucă şi-ar fi plagiat teza de doctorat şi în contextul în care Bode a refuzat să îşi publice integral teza de doctorat susţinând că a făcut acest lucru la o editură, fapt neadevărat, arată o investigaţie G4Media.ro. Mai exact, cu o zi înaintea termenului anunţat pentru publicarea tezei pe o platformă administrată de Ministerul Educaţiei, Bode a trimis o adresă la universitatea unde şi-a susţinut lucrarea şi i-a înştiinţat în legătură cu decizia sa. Detalii aici.

În continuare, redăm integral mesajul Sindicatului “Diamantul” către şeful MAI:

Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul” a luat act de intenţia – anunţată public – de a scoate “putregaiul din sistem”, înţelegând din poziţia dumneavoastră că este vorba despre impostori, profitori şi incompetenţi.

Noi am semnalat de nenumărate ori problemele din Ministerul Afacerilor Interne – chiar sub geamul dumneavoastră în data de 25 martie 2021 – dar înţelegem că eraţi plecat cu alte probleme mai importante decât doleanţele poliţiştilor.

Sincer, noi nu v-am văzut niciodată competent să ocupaţi funcţia de ministru al Ministerului Afacerilor Interne. Fiecare zi cu domnia voastră în acest fotoliu – sau banchetă – înseamnă o amânare a reformării domeniului pe care îl păstoriţi. Şi aceasta pentru că nu poţi reforma un sistem pe care îl cunoşti din auzite iar curăţenia trebuie să înceapă, înainte de toate, exact cu cei din aparatul central. O clică de îmbâxiţi înzorzonaţi în stele de general – cu toată şleahta lor –, iluştri anonimi ai faptei, depăşiţi de realităţi şi lipsiţi de orice perspectivă. Ei sunt bolovanii ce-au prins crustă sub toate mandatele de miniştri care au curs în MAI, absolut fără nici un folos.

Oricât v-a bătut lumea obrazul, iată, sunteţi deja la al doilea mandat, fără a remarca ceva notabil la sfârşitul celui dintâi. În schimb, aţi prins câteva ocazii de a vă anunţa demisia de onoare, se pare, că mai multe decât orice alt predecesor. Evenimentele din ultimele zile sunt un nou imperativ, pe care nu sunteţi capabil să-l înţelegeţi, aşa cum nu aţi fost apt să înţelegeţi urgenţa formulării unui modest gest de compasiune faţă de familia copilei, accidentată mortal pe trecerea de pietoni, de o maşină a poliţiei. Pentru familia îndoliată, dar şi pentru miile de poliţişti supuşi pe nedrept oprobiului mediatic.

Până la urmă, pentru că – urmare a presiunii publice – aţi fost nevoit să ieşiţi la lumină şi chiar să anunţaţi curăţenia MAI de “putregai”, vă propunem să începem chiar cu persoana domniei voastre, bănuită de impostură şi plagiat, din cauza clasificării tezei de doctorat. Considerăm că cei care au luat o asemenea măsură, v-au pus cinstea la bănuială şi de aceea propunem să declanşaţi procedura de declasificare a lucrării dumneavoastră de doctorat şi supunerea acesteia la proba plagiatului, prin CNATDCU.

Am încercat să vă ajutăm noi, am găsit-o cu titlul “Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI, România în context european actual”, şi aflăm că e publicată de editura CA Publishing, în anul 2021 însă ne-a fost imposibil să o achiziţionăm. Anunţăm chiar cu această ocazie că suntem gata să cumpărăm noi, Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul”, un exemplar al cărţii dumneavoastră, plătim valoarea unui spor de doctorat pe o lună (950 lei).

Suntem gata, domnule Ministru, să vă sprijinim cu organizarea unei colecte publice pentru (re)publicarea cercetării ştiinţifice pe care aţi realizat-o, în interesul ţării – care vă plăteşte spor de doctorat, din bugetul public – şi poate chiar al omenirii.

Aşadar, înainte de a vă apuca de curăţenie în Minister, vă invităm public să vă curăţaţi propriile mâini, nu de alta dar prin dosirea tezei dumneavoastră de doctorat sub umbrela protecţiei informaţiilor clasificate, nu faceţi decât să mânjiţi – de la cel mai înalt nivel – şi ceea ce a mai rămas din onoarea Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta credem că va fi semnalul declanşării curăţeniei de putregai a Ministerului Afacerilor Interne.

* * *

Atenţie, oferim 950 lei pentru lucrarea de doctorat a lui Bode! Cine o are? Vrem să o trimitem Emiliei Şercan să terminăm odată cu suspansul asta care ne ucide. Nu mai putem suporta gândul că şeful nostru cel mare, Bode Adormitul, e suspectat ca şi-a secretizat opera doctorală, de frica lui Şercan. Pentru toţi cârcotaşii, Bode al Nostru nu plagiază, nu e incompetent şi se luptă cu putregaiul din MAI, de dimineaţa până seara !

Mai adoarme el din când în când pe bancheta din spate, dar e de înţeles că mai şi oboseşti, când te lupţi cu putregaiul adunat în MAI de 30 de ani. Daţi share, că 950 lei nu sunt de ici, de colea. Prietenii noştri din FSANP se solidarizează cu noi şi au pus şi ei 950 lei la bătaie! Nici o carte a preşedintelui Academiei Române nu a valorat atât de mult. În acest ritm, reuşim să adunăm bani şi pentru publicarea tezei de doctorat a chestorului Bogdan Despescu!

Postarea pe pagina de Facebook a sindicatului nu a rămas fără comentarii sarcastice la adresa lui Bode:

“Plusez şi eu cu alocaţia lu’ fi-miu pe 1 an!”

“Pe surse: Lucrarea de doctorat a ministrului Lucian BODE este plagiat după ‘Căţeluş cu părul creţ’”.

“Dau şi eu un porc de Crăciun!”

“DOMN ministru rupe gura târgului, scoate ‘pisica’ şi arată-le ce poţi.”


Reamintim că jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că teza în baza căreia actualul premier, Nicolae Ciucă, a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. Detalii aici

La rândul său, generalul Ciucă a negat acuzaţiile de plagiat şi a anunţat că va cere verificarea lucrării de către Comisia de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat. Detalii aici.

One thought on “Sindicat al poliţiştilor îi cere lui Bode să îşi “declasifice” teza de doctorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *