Sindicatul Europol anunţă o ”întâlnire de lucru” cu ministrul Afacerilor Interne, Bode Lucian

Sindicaliştii din Sindicatul Europol anunţă că au fost invitaţi la o ” întâlnire de lucru” cu conducerea Ministerului de Interne. Şedinţa ar urma să aibă loc joi dimineață la ora 10.00. Între timp, protestele poliţiştilor continuă.

”Tocmai am primit invitaţia de a participa la o «întâlnire de lucru» cu conducerea M.A.I. pentru data de 14.01.2021. Chiar dacă nu se vorbeşte despre subiectul întâlnirii, pe surse, am aflat că se fac diverse simulări pentru aplicarea Legii salarizării. De noi depinde să îi facem să conştientizeze rolul şi importanţa muncii noastre”, au anunţat, marţi, Sindicaliştii Europol.

Între timp, sindicaliştii protestează acordând doar avertismente.

”Keep calm şi aplică AVERTISMENT! Protestele continuă!!!”, au mai scris pe Facebook sindicaliştii.

Începând din 11 ianuarie, poliţiştii din întreaga ţară, conform calendarului de proteste asumat de către Sindicatul Europol, au aplicat ”in corpore” sancţiunea AVERTISMENTULUI verbal sau scris conform prevederilor art. 7 alin.(1) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, ca reacţie la măsurile de austeritate adoptate de Guvern prin care poliţiştilor le-au fost îngheţate drepturile salariale aferente anului 2021, fiind propusă inclusiv neindexarea cu rata medie anuală a inflaţiei a pensiilor militare de stat.

”Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanenţa, iar activităţile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuţii în fişa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, este calendarul de proteste asumat de Sindicatul Europol.

Sindicaliştii Publisind vor picheta, miercuri, sediul Ministerului Muncii, dar şi câteva prefecturi din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *